ИЗЛОЖБА „ДУСТ“ У ГАЛЕРИЈИ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА
ИЗЛОЖБА „ДУСТ“ У ГАЛЕРИЈИ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА

У Галерији Културног центра „Лаза Костић“ Сомбор сутра, 3. августа 2021. године од 19 часова биће уприличено отварање изложбе „Дуст” ауторки Андреје Петраковић и Татјане Димитријевић, побединца прошлогодишњег Сомборског салона.

Андреја Петраковић рођена је 1973. године у Сомбору. Дипломирала је 1998. године на Академији уметности у Новом Саду, одсек вајарство, у класи проф. Бориславе Н. Продановић. Уписала је постдипломске студије 2005. године, одсек дигитална слика, у класи проф. Ракић Драгана. Излагала је самостално и на колективним изложбама у земљи и иностранству (Сомбор, Суботица, Ниш, Београд, Нови Сад, Краљево, Панчево, Таллин).

Татјана Димитријевић рођена је 1965. године у Сомбору. Дипломирала је 1988. године на Академији уметности у Новом Саду, одсек сликарство, у класи проф. Душана Тодоровића. Излагала самостално и на колективним изложбама у земљи и иностранству (Италија, Норвешка, Француска, Швајцарска) и учествовала на више сазива ликовних колонија. Реализовала је Стрит арт акције на Тргу Светог Тројства у Сомбору у период од 2009. до 2018. године.

Поставка ће трајати до 21. августа.