ИЗГРАДЊА МОНОШТОРСКЕ ФАБРИКЕ ВОДЕ У САМОМ ФИНИШУ
ИЗГРАДЊА МОНОШТОРСКЕ ФАБРИКЕ ВОДЕ У САМОМ ФИНИШУ

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и члан Градског већа за област комуналних делатности и инвестиција Мирослав Ковачић обишли су радове на изградњи фабрике за прераду воде у Бачком Моноштору.

Постројење за прераду воде за пиће радиће по принципу затвореног система, где је целокупан процес заокружен и где се ни једна кап воде не одбацује већ поново враћа у систем на прераду, а овакав систем се према речима директора ЈКП „ Водовод“ Бездан Дејана Кубатова по први пут примењује у Србији.

  • Фабрика за прераду воде у Бачком Моноштору је у самом финишу. Остало нам је још реално неких месец – месец и по дана озбиљног посла, а након тога ћемо ући у финиш посла који ће обухватити остале припреме за пуштање у рад. Завршетак радова што се механике и технологије тиче, очекујемо крајем априла или почетком маја, а након тога ћемо почети са техничким припремама за пуштање у рад и са пробама, рекао је Кубатов.

Градоначелник Антонио Ратковић истакао је да радови иду добро и да ће сви рокови који су предвиђени бити испоштовани.

  • Ми очекујемо да би почетком јуна месеца ова пречишћена вода могла да крене да се пушта у систем и да коначно становници Бачког Моноштора добију пијаћу воду. Ове године смо од Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство добили средства за бустер станицу у Стапару и очекујемо да ће кренути радови на изградњи ове станице, те да ће, поред Моноштораца, и мешштани Стапара и Дорослова коначно добити пијаћу воду у својим насељеним местима, поручио је градоначелник Ратковић.