ИНТЕНЗИВНЕ КОНТРОЛЕ РИБОЧУВАРСКЕ СЛУЖБЕ И У ВАНРЕДНОМ СТАЊУ
ИНТЕНЗИВНЕ КОНТРОЛЕ РИБОЧУВАРСКЕ СЛУЖБЕ И У ВАНРЕДНОМ СТАЊУ

Јавно водопривредно предузеће „Воде Војводине“ своје пословање обавља и у измењеним околностима ванредног стања, које је донело нове изазове за рибочуваре. Наиме, претходних дана, и ноћи, пошто запослени рибочувари раде у три смене, примећено је да су рибокрадице активније.

У среду, 08.04.2020. на Кикиндском каналу и на каналу Нови Бечеј-Банатска Паланка, у редовној контроли у ноћној смени, нађено је 19 постављених мрежа и других алата. Рибочувари су позвали полицију, са којом предузеће „Воде Војводине“ има одличну сарадњу, и предузете су све неопходне мере.

Дан касније, на потезу Бечеј-Богојево, такође у ноћној смени, у редовној контроли, код Турије, док ваде мреже, затечено је више лица. Рибочувари су предузели све мере из своје надлежности, одузели мреже, а против ових лица, која су већ кажњавана за исто дело, поднете су прекршајне пријаве.

„Рибочувари чувају наше воде, природу, рибљи фонд. Свој задатак обављају савесно у условима који су и временски тешки, неретко опасни. Чувајмо наше воде и наше рибочуваре, стоји у допису ЈВП „Воде Војводине“.

Оставите одговор