И ОВЕ ГОДИНЕ У ЦЕНТРУ СОМБОРА „УЛИЦА НОВОГОДИШЊИХ ИГРАЧАКА“
И ОВЕ ГОДИНЕ У ЦЕНТРУ СОМБОРА „УЛИЦА НОВОГОДИШЊИХ ИГРАЧАКА“

Ових дана се приводе крају радови на празничном кићењу Сомбора. Новогодишња расвета у самом граду као и у свим насељеним местима је постављена и пуштена у рад, постављањи су новогодишњих украси и гирланди на зграду сомборске „Жупаније“ али и на платоу испред ње. Велика новогодишња јелка је ове године измештена са Трга Светог Тројства и сада краси тек реконструисани плато испред „Сунчаног сата“.

Ипак, већ годинама у назад највећу атракцију у нашем граду током празника представља „Улица новогодишњих играчака“, која је и ове године постављена на Тргу Косте Трифковића“. На платоу између Дечјег одељења градске библиотеке и Народног позоришта Сомбор, као и на „Тру Уметности“ најмлађе Сомборце али и све друге дочекују светлећи снешко, медвед, пингвин, ирваси…

Поред ових „светлећих другара“, најмлађи ће у центру Сомбора моћи да виде и животиње од сламе. Поред већ традиционалног медведа и пара ирваса који вуку санке, од сламе су направљене и нове фигуре, а празничну атмосферу употпуњује и дрвена јелка, али и натписи са бројем године у коју улазимо и стилизованим називом нашег града.

Центар Сомбора је засијао пуним сјајем, а за комплетну празничну идилу недостаје само снег.

Оставите одговор