И ОВЕ ГОДИНЕ БЕЗ ЛИТИЈЕ НА „ВРБИЦУ“ УЛИЦАМА СОМБОРА – ОСВЕЋЕЊЕ ВРБОВИХ ГРАНЧИЦА ЋЕ БИТИ ОДРЖАНО У ПОРТИ ХРАМА СВЕТОГ ГЕОРГИЈА
И ОВЕ ГОДИНЕ БЕЗ ЛИТИЈЕ НА „ВРБИЦУ“ УЛИЦАМА СОМБОРА – ОСВЕЋЕЊЕ ВРБОВИХ ГРАНЧИЦА ЋЕ БИТИ ОДРЖАНО У ПОРТИ ХРАМА СВЕТОГ ГЕОРГИЈА

Због епидемиолошких мера које су на снази и пандемије вируса КОВИД-19, ове године ће изостати традиционална свечана Литија за Врбицу улицама Сомбора.

На Лазареву суботу, 24. априла 2021. године Јутрење у храму Светог великомученика Георгија у Сомбору ће почети у 8 часова, а у наставку ће бити служена Света Литургија. Истог дана од 17 часова у порти сомборског Саборног храма ће бити одржана „мини лиитија“, односно трократни опход око храма са освећењем врбових гранчица, након чега ће почети Вечерње богослужење.

„Молимо се Господу нашем Исусу Христу и Светом праведном Лазару четвородневном за боља времена и да ова пошаст што пре прође, како бисмо наредне године наставили са традиционалном свечаном литијом улицама Сомбора“, стоји у саопштењу Саопштење Српске православне црквене општине сомборске.

У недељу, 25. априла на празник „Цвети“ Јутрење у сомборским храмовима Светог великомученика Георгија и Светог Јована Претече почиње у 8 а света литургија од 9 часова, док ће Литургија у манастиру Светог архиђанкона Стефана бити служена од 10 часова. Вечерње богослужење и Мало повечерје у „Малој цркви“ ће почети у 17 часова, а у сомборском Саборном храму сат времена касније.