ХУМАНИТАРНИ ТУРНИР У СТОНОМ ФУДБАЛУ УСПЕО! ШОСО „ВУК КАРАЏИЋ“ ДОБИЈА СТО ЗА ИГРАЊЕ
ХУМАНИТАРНИ ТУРНИР У СТОНОМ ФУДБАЛУ УСПЕО! ШОСО „ВУК КАРАЏИЋ“ ДОБИЈА СТО ЗА ИГРАЊЕ
  • Post category:Друштво

У Клубу „Занзибар“ 09. јануара 2022. године је одржан Хуманитарни турнир у стоном фудбалу „Играј за Осмех“, који је према речима ортганизатора, испунио очекивања јер су сакупљена новчана средства за куповину стола за стони фудбал ШОСО „Вук Караџић“.

На турниру је учествовало двадесет играча, а котизација је износил 500 динара по играчу па је на овај начин прикупљено 10.000 динара, а у нашој „тегли љубави“ која је била постављена у локалу током турнира сакупило се чак 18.000 динара.

Након турнира укупно 28.000 динара предато је Дејану Зекићу, професору физичког васпитања у ШОСО „Вук Караџић“ од којег је и потексла иницијатива за овај хуманитарни турнир, а стручни тим КСФ „Занзибар“ понудио је своје стручно мишљење и контакте како би малишани у овој установи што пре добили сто за играње стоног фудбала.

Учешће на турниру су поред играча из Сомбора, узели и такмичари из Новог Сада, Пригревице па чак и из Италије. Играо се „Draw your partner“ систем, па је сваки учесник своје утакмице играо са другим саиграчем. Турнир је одигран на два професионална стола, а играло се пет квалификационих мечева.

Резултати Хуманитарног турнира „Играј за Осмех“ су следећи:

1.место Роберт Герштмајер / Никола Селак (Нови Сад / Сомбор)
2.место Марко Сикима / Игор Киш (Сомбор)
3.место Чедомир Вицковић / Алесандро Белатони (Пригревица / Сомбор – Италија)

Освајачима турнира припали су Гномови, ручни рад чланова Ученичке задруге „Пчелица“ из Сомбора. За најбољег нападача турнира проглашен је актуелни шампион државе Милан Јакица, а титулу најбољег одбрамбеног Играча освојио је Золтан Чањи.

Турнир су посетили и деца из ШОСО „Вук Караџић“ са својим менторима и пратиоцима, а организатори турнира кажу да ће акцију „Играј за Осмех“ ускоро поновити са још већим циљевима. Клуб стоног фудбала „Занзибар“ се побринуо да деца са турнира не оду празних руку, па су им овом приликом доделиљене Захвалице за учествовање на турниру, чланске карте и златне медаље.

Клуб стоног фудбала „Занзибар“ редовне тренинге има четвртком и недељом од 18 часова у Клубу „Занзибар“ (Петра Драпшина 2), када се врши и упис нових чланова.