ХОР ПЕДАГОШКОГ ФАКУЛТЕТА ОСВОЈИО ЗЛАТНУ МЕДАЉУ НА МЕЂУНАРОДНОМ ТАКМИЧЕЊУ У БИЈЕЉИНИ
ХОР ПЕДАГОШКОГ ФАКУЛТЕТА ОСВОЈИО ЗЛАТНУ МЕДАЉУ НА МЕЂУНАРОДНОМ ТАКМИЧЕЊУ У БИЈЕЉИНИ

На XIX хорском фестивалу „Мајске музичке свечаности“, који jе одржан од 16. до 18. октобра 2020. године у Бијељини (Република Српска, Босна и Херцеговина), Хор Педагошког факултета у Сомбору под диригентском палицом проф. др Биљане Јеремић освојио је златну медаљу (100 бодова) у категорији Ф. Хор су припремале проф. др Биљана Јеремић и сарадница у настави Миона Илић.

Стручност професорке др Биљане Јеремић, њена дугогодишња диригентска пракса и посвећеност Мионе Илић и чланова хора допринели су да будући учитељи и васпитачи досегну изванредне извођачке висине, што је потврђено и овом наградом.

Овогодишњи традиционални Фестивал се због пандемије вируса COVID-19 одржао у измењеном термину и формату (онлајн). Учествовали су хорови из Пољске, Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије, а у различитим категоријама укупно се такмичило 38 хорова. Као и претходних година, Фестивал је организовало Српско пјевачко друштво „Србадија“, које је својим угледом и бројним међународним наградама успело привући реномиране хорове и најугледније диригенте из света хорске музике.

Оставите одговор