ХЕРОЈ СА КОШАРА ИЗ СОМБОРА ДОБИЈА УЛИЦУ У СВОМ ГРАДУ
ХЕРОЈ СА КОШАРА ИЗ СОМБОРА ДОБИЈА УЛИЦУ У СВОМ ГРАДУ

Одбор за утврђивање предлога назива улица, тргова и делова насељених места Скупштине града Сомбора је на седници одржаној 12. фебруара 2021. године прихватио захтев да се улици у новоизграђеном блоку у Месној заједници Нова Селенча, односно продужетку улице Грује Дедића додели назив „Мирослава Гуцуње“, у знак сећања на Сомборца који је живот изгубио током битке на Кошарама, 1999. године.

Иницијативу да овај момак добије улици у нашем граду је поднео Стојан Кнежевић у име Боксерског клуба Сомбор, а првобитна идеја подносиоца захтева је била да се улица „Матије Гупца“ преименује у „Мирослава Гуцуње“. Међутим, Кнежевић је поднео усмену измену и допуну захтева коју је одбор прихватио и утврдио предлог назива „Мирослава Гуцуње“ за улицу у продужетку Грује Дедића, на парцелама 9313/2, 9314/2, 9315/3, 9315/6 и делу 9323 к.о. Сомбор 1.

На овај начин Мирослав ће након боксерског меморијала који је прошле године одржан у његовом Сомбору, добити и улицу, а све то уз подршку боксерског клуба из нашег града, такмичара БК „Сомбор“ Вељка Ражнатовића и фондације „Јунак“.

  • Хвала Вељку, хвала „Јунаку“, као и свим осталим људима који су нам помогли у овом подухвату да се бар донекле одужимо нашем хероју који је дао свој живот за боље сутра Србије и деце која живе у њој, рекао је медијима Стојан Кнежевић, алфа и омега БК „Сомбор“ и творац меморијала „Мирослав Гуцуња“.

Мирослав Гуцуња је рођен 25. новембра 1978. године, а као припадник тадашње војске СРЈ погинуо је 26. маја 1999. године код места Ждрело на Косову и Метохији. (Фото: Фејсбук приватна архива)