ХАРИС ЏИНОВИЋ НАПУНИО ТРГ! ОРГАНИЗАЦИЈА КОНЦЕРТА КОШТАЛА 1.600.000,00 ДИНАРА
ХАРИС ЏИНОВИЋ НАПУНИО ТРГ! ОРГАНИЗАЦИЈА КОНЦЕРТА КОШТАЛА 1.600.000,00 ДИНАРА

Трг Светог Тројства у Сомбору био је премали да у петак 26. 07. 2019. године прими све наше суграђане и бројне госте који су се окупили да уживају у хитовима популарног фолк певача, Хариса Џиновића.

Џиновић је требао да забавља Сомборце током манифестације „Сомборски котлић“, која је 22. јуна прекинута због олује која је захватила наш град, а концерт је одложен.

На централном градском тргу у Сомбору, програм је у петак почео у 19.30 сати наступом тамбураша, који су својим лаганим и препознатљивим војвођанским нотама направили добру атмосферу, али и увод за наступ познатог певача, који је и овога пута својим гласом и познатим хитовима одушевио све присутне.

Организатор догађаја је Туристичка организација града Сомбора, а покровитељ град Сомбор. Испред домаћина, Хариса Џиновића је дочекала градоначелница града Сомбора Душанка Голубовић са сарадницима, а певач се захвалио на срдачном пријему.

Овом приликом, организатори су се још једном осврнули и на све добитнике награда у оквиру „Сомборског котлића“.

Како стоји на сајту сомборске Туристичке организације, концерт Хариса Џиновића је Сомборце коштао 1.600.000,00 динара без ПДВ-а, а након спроведене јавне набавке, организација је поверена Агенцији за пословне активности „Чумар“ из Београда. Како стоји у
Позиву за подношење понуде , предмет набавке на којој је поменута агенција као једини понуђач добила посао је била: „суорганизација концерата поводом манифестације „Сомборско лето“, са наступом Хариса Џиновића, дана 22.06.2019. године (субота) у 21.30 час на Тргу Светог Тројства у Сомбору. Суорганизација подразумева обезбеђивање доласка и наступа наведеног извођача у назначено време, техничку подршку у продукцији концерта (обезбеђивање и постављање бине, расвете и озвучења неопходног за комплетну продукцију)“.

За сада нема званичних информација да ли је на првобитно уговорених 13.500 евра (без ПДВ-а) за наступ Хариса Џиновића, било додатних трошкова зато што је први концерт одложен, а бина и сва опрема монтирана два пута. Исто тако, није познато ни да ли је и колико коштао додатни наступ тамбураша у петак.

Да подсетимо, организација концерта „Lexington“ бенда који је одржан поводом Дана Града Сомбора, 15. фебруара 2019. године коштао је 1.126.000 динара, а посао организације тада је добила Агенција „Stobu“ из Бујановца.

This Post Has One Comment

Оставите одговор