ГРАДСКО ВЕЋЕ ПРИХВАТИЛО ДОНАЦИЈУ КОНТЕЈЕНЕРА ЗА СТАКЛЕНУ АМБАЛАЖУ И ДАЛО ЗЕМЉИШТЕ НА КОРИШЋЕЊЕ ПОКРЕТУ ГОРАНА
ГРАДСКО ВЕЋЕ ПРИХВАТИЛО ДОНАЦИЈУ КОНТЕЈЕНЕРА ЗА СТАКЛЕНУ АМБАЛАЖУ И ДАЛО ЗЕМЉИШТЕ НА КОРИШЋЕЊЕ ПОКРЕТУ ГОРАНА

Градско веће града Сомбора одржало је седницу којом је председавао градоначелник Антонио Ратковић, између осталог усвојило предлог за прихватање донације рециклажних контејнера за стаклену амбалажу. Донација се реализује у оквиру Пројекта „Управљање стакленом амбалажом на Западном Балкану“ који спроводе Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) и „Секопак“ доо Београд. Донацију чини 150 рециклажних контејнера за стаклену амбалажу са налепницама за потребе Града Сомбора, укупне вредности 9.362.437,00 динара. Циљ пројекта је да се унапреди стопа сакупљања стаклене амбалаже и ојача свест о значају рециклаже.

Чланови Градског већа усвојили су и предлог уговора о коришћењу без накнаде грађевинског земљишта које није приведено планираној намени са Општинским одбором Покрета горана Сомбор. Према овом уговору Покрету горана Сомбор даје се грађевинско земљиште у јавној својини Града Сомбора на коришћење без накнаде на период од 15 година. Земљиште које се даје на коришћење већ дуги низ година Покрет горана обрађује, а са уговором на 15 година моћи ће да аплицирају за разне пројекте. План удружења је да се настави са расадничком производњом, као и едукацијом деце и младих путем еколошких радионица и радних акција у природи.

Градско веће је на 29. седници прихватило понуде ЈКП „Зеленило“ за уклањање амброзије на територији Града Сомбора и послове мале зимске службе у насељеним местима, понуде ЈКП „Чистоћа“ за послове санације мањих дивљих депонија у оквиру „Месеца чистоће“ и за послове зоохигијене, као и понуду ЈКП „Водоканал“ за одржавање атмосферске канализације у граду и насељеним местима за 2021. годину.

Оставите одговор