ГРАДСКО ВЕЋЕ ОДОБРИЛО 10 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ОБНОВУ ПОРОДИЛИШТА
ГРАДСКО ВЕЋЕ ОДОБРИЛО 10 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ОБНОВУ ПОРОДИЛИШТА

У понедељак, 18. маја одржана је 203. седница Градског већа града Сомбора, а на дневном реду је било 19 тачака.

Градско веће је усвојило Програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за град Сомбор за 2020. годину. У оквиру овог Програма Град Сомбор ће и ове године подржати пчеларску производњу, за шта су издвојена средства у износу од 1.500.000,00 динара. Средства су намењена за набавку нових пчелињих друштава и опреме за пчеларство, а биће додељена путем конкурса на који ће моћи да се пријаве регистрована пољопривредна газдинства са територије града, која се баве узгојем пчела и производњом меда.

На 203. седници Градско веће града Сомбора је одобрило средства из буџета у износу од 10.000.000,00 динара за суфинансирање мера популационе политике града Сомбора, у оквиру којих ће се вршити реконструкција сомборског породилишта.

Чланови Градског већа су, између осталог, одобрили и Предлог одлуке о сахрањивању и гробљима на територији града Сомбора, Предлог одлуке о другим изменама и допунама Одлуке о одржавању чистоће на територији града Сомбора и Извештај о раду Туристичке организације града Сомбора за 2019. годину, који ће се наћи пред одборницима на некој од наредних седница Скупштине града.

Оставите одговор