ГРАДСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ АПЕЛУЈЕ НА СОМБОРЦЕ ДА СЕ ПРИДРЖАВАЈУ МЕРА
ГРАДСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ АПЕЛУЈЕ НА СОМБОРЦЕ ДА СЕ ПРИДРЖАВАЈУ МЕРА

Штаб за ванредне ситуације Града Сомбора, на челу са командантом Штаба Антониом Ратковићем, одржао је данас седницу у Великој скупштинској сали зграде „Жупаније“.

На седници је разматрана тренутна епидемиолошка ситуације на територији Града. Иако у Сомбору нема повећања броја оболелих од ковида 19, ситуација је оцењена као несигурна због повећања броја новозаражених на подручју Војводине и региона. Из тог разлога, Штаб за ванредне ситуације упутио је апел суграђанима да се придржавају свих мера које је донела Влада Републике Србије, да носе заштитне маске преко уста и носа, да се држе међусобног одстојања од 1,5 метра и избегавају већа окупљања.

Штаб за ванредне ситуације Града Сомбора подсећа да је радно време свих објеката- угоститељски, трговински и занатски објекти и објекти за приређивање игара на срећу и игара за забаву, ограничено тако да ти објекти неће радити од 23.00 часа до 06.00 часова наредног дана. Од ограничења су изузете једино апотеке и бензинске станице. Комунална испекција и комунална полиција ће у сарадњи са Полицијском управом Сомбор у наредном периоду појачати надзор над поштовањем радног времена свих објеката, за чије непоштовање је прописана новчана казна у фиксном износу од 120.000,00 динара за правно лице, односно 60.000,00 динара за предузетника.

Надаље, Штаб за ванредне ситуације Града Сомбора апелује на стриктно поштовање свих мера за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19, с посебним освртом на јавне затворене просторе и одржавање прослава и манифестација-забрана окупљања када се истовремено окупља више од 30 лица, с тим што растојање између присутних лица мора бити најмање 1,5м, односно на свака 4м2 може бити присутно једно лице; обавезна употреба заштитних средстава тј маски од стране запослених и корисника услуга.

Оставите одговор