ГРАДСКИ ЧЕЛНИЦИ НАЈАВИЛИ ВЕЛИКУ АКЦИЈУ ОБНОВЕ СОМБОРСКИХ БОЂОША
ГРАДСКИ ЧЕЛНИЦИ НАЈАВИЛИ ВЕЛИКУ АКЦИЈУ ОБНОВЕ СОМБОРСКИХ БОЂОША

Једна од највећих знаменитости Сомбора јесте његово зеленило, а прва асоцијација на град многима јесу дрвореди бођоша. Озелењавање Сомбора бођошима започело је крајем 19. века и управо ово дрво данас за Сомбор представља један од симбола по којима га препознају широм Европе. Дрвореди бођоша имају велики утицај на екологију града, а највећи се огледа у побољшању квалитета ваздуха и смањењу буке.

Дрво бођоша – америчког копривића у градским условима има животни век од око 70 година и зато је неопходно активно спроводити његову замену и обнову. У једној од највећих акција до сада биће посађене вишегодишње саднице у свим месним заједницама у граду, али исто тако и у свим насељеним местима.

Свестан значаја свог зеленог богатства, Град Сомбор започиње једну од највећих акција обнове фонда бођоша, кажу из Градске управе. Акција садње реализоваће се у складу са метеоролошким приликама, а почетак припрема за садњу бођоша пропратио је члан Градског већа за област екологије и заштите животне средине Слободан Станић.