ГРАДСКА УПРАВА АПЕЛУЈЕ НА СОМБОРЦЕ ДА ПОШТУЈУ ЕПИДЕМИОЛОШКЕ МЕРЕ
ГРАДСКА УПРАВА АПЕЛУЈЕ НА СОМБОРЦЕ ДА ПОШТУЈУ ЕПИДЕМИОЛОШКЕ МЕРЕ
  • Post category:Друштво

Град Сомбор и Штаб за ванредне ситуације града Сомбора апелују на све грађане и привредне субјекте да у условима погоршања епидемиолошке ситуације поштују акта Владе Републике Србије, Министарства здравља и других надлежних институција док траје епидемија проглашена услед појаве и ширења болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2, као и да у циљу заштите здравља и безбедности становника територије Града Сомбора примењују и поштују све превентивне мере док постоји опасност од ширења заразне болести COVID-19.

Актуелне мере дефинисане Наредбом о радном времену и просторним ограничењима за време неповољне епидемиолошке ситуације током трајања заразне болести COVID-19 можете погледати ОВДЕ.

Уредбу о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19 можете погледати ОВДЕ.

Из Градске управе поручују да ће надлежни органи, инспекцијске службе и комунална милиција вршити строгу контролу поштовања прописаних мера.

„У циљу што ефикасније борбе против заразне болести COVID-19, апелује се на грађане Сомбора, посебно на оне који нису примили ни једну дозу вакцине, да се вакцинишу јер само кроз већу стопу вакцинације епидемиолошка ситуација се може држати под контролом“ стоји у допису Градске управе града Сомбора.

Вакцинални пункт града Сомбора се налази у објекту затвореног базена на адреси Апатински пут бб, и ради сваког радног дана и суботом од 08 до 15 часова. Грађани се за помоћ и добијање непоходних информација око термина вакцинације могу обратити кол центру града Сомбора сваког радног дана од 08 до 15 часова на број телефона 064/069-82-47.