ГРАДОНАЧЕЛНИКУ СОМБОРА УРУЧЕНА ПОВЕЉА „ДОБРИЛА ДОБРИЋ“
ГРАДОНАЧЕЛНИКУ СОМБОРА УРУЧЕНА ПОВЕЉА „ДОБРИЛА ДОБРИЋ“
  • Post category:Друштво

Градоначелнику Града Сомбора Антониу Ратковићу, на пријему код министра просвете, накуке и технолошког развоја Бранка Ружића у Београду, уручена je Повеља „Добрила Добрић“ за изузетне резултате остварене у реализацији кроса „Куп градова“ и „Образовног круга“.

Та атлетско-образовна манифестација била је, заправо, Крос РТС-а, али у формату прилагођеном пандемији. „Куп градова“ окупио је близу 75 хиљада предшколаца, ђака и представника 37 атлетских клубова из земље и српске дијаспоре, а организован је у садејству Српског атлетског савеза, Спортског савеза Србије и Савеза атлетских талената Србије и уз генерално покровитељство Министарства просвете и Министарства омладине и спорта.

У Сомбору је ове године други пут за редом организовано такмичење РТС Кроса, али први пут под именом „Куп градова“, где је одржано 26 трка, уз учешће око 380 такмичара.

Повељу „Добрила Добрић“ добио је и Борислав Станичков, дугогодишњи начелник Школске управе Сомбор, данас члан Градског већа за културу и образовање, као и проф. др Миладин Костић, ректор Државног универзитета у Новом Пазару, проф. др Зоран Огњановић, директор Математичког института САНУ, Невенка Јоксовић, професорка француског језика у ОШ „Бранислав Нушић“- Београд и Зоран Радосављевић, директор Пољопривредне школе-Свилајнац.