ГРАДОНАЧЕЛНИК СОМБОРА УРУЧИО САТОВЕ НАЈБОЉИМ ПРИПАДНИЦИМА ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ СОМБОР
ГРАДОНАЧЕЛНИК СОМБОРА УРУЧИО САТОВЕ НАЈБОЉИМ ПРИПАДНИЦИМА ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ СОМБОР

Поводом Дана Министарства унутрашњих послова, Дана полиције и славе Министарства, градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и начелник Полицијске управе пуковник полиције Саша Дмитрашиновић су уприличили традиционални пријем за припаднике Министарства унутрашњих послова, који су се истакли својим преданим радом и овом приликом су им уручили захвалнице и пригодне награде.

Градоначелник Антонио Ратковић, честитавши празник припадницима полиције, истакао је да се сарадња Града Сомбора и Полицијске управе наставља, нарочито по питању заједничких пројеката.

  • Ово је управо тај дан када и ја као градоначелник и сви наши суграђани имамо прилику да вам се захвалимо на вашем преданом и вредном раду. Оно што бих нагласио је да посао полиције никада није био лак, поготово у последњих пар година када сте се суочавали са бројном изазовима. Сведоци смо да је од 15. марта прошле године стављен један нови изазов пред све нас, где је велики терет свакако захватио полицију, где смо сви морали да се, малтене преко ноћи, прилагођавамо новим стварима, да се суочавамо са нечим непредвидивим, непознатим, али захваљујући свима вама и нашим суграђанима који су се придржавали мера, успели смо да и тај изазов савладамо, поручио је Ратковић.

Начелник Полицијске управе Сомбор, пуковник полиције Саша Дмитрашиновић истакао је да је у Сомбору у претходном периоду знатно смањен проценат кривичних дела.

  • У неком претходном периоду можемо констатовати да смо сигурно одређеним превентивним и репресивним активностима, а поготово кроз изузетну сарадњу са Градом Сомбором и градоначелником, али и уз партнерски однос са нашим грађанима, утицали на то да стопа криминалитета буде мања у односу на претходни период. Тако је у првих пет месеци ове године забележено за 9% мање кривичних дела у односу на исти период претходне године, али овакав тренд присутан је већ више година и у неком разматраном периоду од седам година из године у годину мањи је број извтшених кривичних дела, тако да данас тај проценат износи 28% мање кривичних дела, рекао је Дмитрашиновић.

На предлог начелника Полицијске управе, пуковника полиције Саше Дмитрашиновића, поводом Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције, градоначелник Сомбора Антонио Ратковић за остварене резултате у раду ручним сатовима наградио је полицијске службенике: мајора полиције Миљана Пејовића, координатора у Полицијској управи, заставника 1. класе полиције Александра Сотирова, Одељење криминалистичке полиције, заставника полиције Милану Дошен, Одељење полиције и водника 1. класе полиције Сашу Стипанчевића, Одељење саобраћајне полиције.

Посебном захвалницом због дугогодишњег професионалног и одговорног рада награђени су капетан полиције Ален Вукша, Одељење криминалистичке полиције, капетан полиције Недељко Катић, Одсек за управне послове, водник 1. класе полиције Гордана Дробац, Одсек за странце и сузбијање ирегуларних миграција, водник 1. класе ватрогасац Ференц Хегедиш, Одељење за ванредне ситуације, водник полиције Срђан Паић, Одељење полиције и референт Весна Ђаковић, Одељење саобраћајне полиције.

На предлог начелника Полицијске управе, похвалницом министра унутрашњих послова награђени су полицијски службеници: полицијски заставник 1. класе, Слободан Драгић, Одсек за оперативну форензику, заставник полиције Александар Ђорђевић, ПО у Руском Крстуру, поручник полиције Срђан Вујасиновић, ПС у Оџацима, водник 1. класе Бојан Даниловић, ПС у Апатину и виши полицјски референт Драга Мацановић, технички секретар у ПУ у Сомбору.