ГРАДОНАЧЕЛНИК СОМБОРА УЧЕСТВОВАО НА КОНФЕРЕНЦИЈИ „ВОЈВОДИНА 2021“
ГРАДОНАЧЕЛНИК СОМБОРА УЧЕСТВОВАО НА КОНФЕРЕНЦИЈИ „ВОЈВОДИНА 2021“

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић је учествовао на конференцији „Војводина у 2021“ која је под покровитељством Покрајинске владе одржана у Великој сали Скупштине Војводине.

Конференција је постала препознатљива као догађај који отвара питања од значаја за развој Војводине у наредној години. Учесници су кроз пет панела разговарали о привреди, здравству, туризму, култури и многим другим темама у условима пандемије корона вируса. Као и претходних година, конференција је окупила представнике Покрајинске владе, амбасадоре, економисте и водеће привреднике из Војводине.

Градоначелник је на традиционалном панелу челних људи војвођанских градова и општина, који је ове године одржан под називом „Учимо једни од других“, представио начине и механизме помоћу којих је Сомбор одговорио на изазове које је донела глобална пандемија корона вируса. На панелу су учествовали и представници општина Апатин, Беочин, Инђија, Нови Бечеј и града Кикинде.

  • Заједнички смо закључили да су се све локалне самоуправе у 2020. години за време ванредне ситуације добро снашле и да је највише на то утицала сарадња између свих јавних комуналних предузећа и добар рад штаба за ванредне ситуације. То је био кључ да 2020. годину завршимо успешно, да сви пројекти који су започети буду завршени у 2020. или у 2021. години, поручио је Ратковић након конференције.

Оставите одговор