ГРАДОНАЧЕЛНИЦА РАЗГОВАРАЛА СА МЕШТАНИМА „СЕЛЕНЧЕ“ И „НОВЕ СЕЛЕНЧЕ“
ГРАДОНАЧЕЛНИЦА РАЗГОВАРАЛА СА МЕШТАНИМА „СЕЛЕНЧЕ“ И „НОВЕ СЕЛЕНЧЕ“

У просторијама Месне заједнице „Селенча“ и „Нова Селенча“, а у оквиру акције „Отворени дан“, градоначелница града Сомбора Душанка Голубовић са тимом сарадника, примила је грађане који су желели да разговарају са њом и изнесу јој своје проблеме, захтеве, предлоге као и недоумице које се односе на свакодневни живот у овим месним заједницама.

Састанку су присуствовали и Хелена Роксандић Мусулин, начелница Градске управе града Сомбора, Мирослав Ковачић, градски већник задужен за комуналну област, Горан Нонковић директор ЈКП „Простор“ Сомбор, Јасмина Бобић директорица ЈКП „Водоканал“ Сомбор, директор ЈКП „Зеленило“ Сомбор Момир Миоковић, директор ЈКП „Енергана“ Сомбор Александар Чорак и Росана Крстић, начелница одељења за комуналне делатности, имовинско-правне и стамбене послове града Сомбора, као и представници Месних заједница Селенча и Нова Селенча.

И овог пута, састанаку са градоначелницом одазвао се велики број заинтересованих суграђана, становника ове две месне заједнице, што је ваљан показатељ да је овакав вид комуникације био неопходан и веома значајан за грађане. Велики број питања се односио на комуналну област, углавном на атмосферску канализацију, одржавање -путева, расвете у појединим деловима месне заједнице, на безбедност у саобраћају али и на проблем паса луталица.

  • Што се тиче града, Локална самоуправа ради све што је у њеној надлежности. Пре три године отворили смо нови азил за псе, проширили смо капацитет за неких 60 до 70 места, али док се не реши питање неконтролисаног размножавања, ми смо немоћни да спречимо њихово појављивање у граду и околини. Други велики проблем је везан за то што власници неодговорно напуштају своје псе. Ми смо наравно предузели мере и стерилишемо и чипујемо псе, али док не решимо питање власничких паса, питање остаје отворено, рекла је градоначелница Голубовић. Према њеним речима, град се обраћао и надлежном министарству, јер ово ипак није само локални проблем.

Нису само проблеми били разлог доласка грађана, било је и речи похвале на рад јавних предузећа, као и на чињеницу да је доста тога и урађено на простору ове две месне заједнице, уз наравно предлоге шта је то што уз малу помоћ може побољшати и олакшати живот становника месних заједнице Селенча и Нова Селенча.

Ипак, највеће похвале су изречене на рачун будућег затварања ВУ „Протеинка“

Осим питања и молби, сви грађани су изразили задовољство што су могли на овај начин лично да се упознају и разговарају са градоначелницом и њеним тимом.

Како би изашла у сусрет потребама грађана са територије Сомбора, градоначелница ће наставити да обилази месне заједнице како у селима, тако и у граду Сомбору, прима грађане, слуша њихове захтеве и у складу са могућностима и процедурама помаже у решавању проблема.

Оставите одговор