ГРАДОНАЧЕЛНИЦА РАЗГОВАРАЛА СА МЕШТАНИМА БАЧКОГ БРЕГА
ГРАДОНАЧЕЛНИЦА РАЗГОВАРАЛА СА МЕШТАНИМА БАЧКОГ БРЕГА

У оквиру акције „Отворени дан“ градоначелница града Сомбора Душанка Голубовић са тимом сарадника је у просторијама Месне заједнице Бачки Брег, уприличила пријем за грађане који су желели да разговарају са њом и изнесу јој своје проблеме, захтеве, предлоге као и недоумице које се односе на свакодневни живот у Бачком Брегу.

Састанку су присуствовали и Хелена Роксандић Мусулин, начелница Градске управе града Сомбора, Мирослав Ковачић, градски већник задужен за комуналну област, Горан Нонковић директор ЈКП „Простор“ Сомбор, Јасмина Бобић директорица ЈКП „Водоканал“ Сомбор, Славица Пест заменик директора ЈП „Водовод Бездан“ и Росана Крстић, начелница одељења за комуналне делатности, имовинско-правне и стамбене послове града Сомбора.

Састанку са градоначелницом одазвао се велики број мештана Бачког Брега, а питања су се односила на комуналну област, углавном на атмосферску канализацију, одржавање путева, расвете у појединим деловима месне заједнице, проблема напуштених и рушевних кућа које угрожавају безбедност пролазника, што може да се реши само казненом политиком према власницима таквих објеката.

Нису само проблеми били разлог доласка грађана, било је и речи похвале на рад јавних предузећа, као и на акцију постављања великих контејнера у месту. „Брежани“ су веома добри домаћини и својим ангажманом у организованој акцији мештана очишћене су све дивље депоније око села.

Један од проблема који су истакли поједини грађани је финансирање функционисања добровољног ватрогасног друштва које у овом селу има дугогодишњу позитивну праксу и искуство, али у последњих неколико година ометајући фактор је квар сирене за узбуњивање, за коју је на састанку обећано изналажење модела за најхитнију поправку и стављање у функцију.

Градоначелница Сомбора је истакла да је по питању финансирања ДВД-а било доста проблема и да друштва морају испунити услове, те се укључити у нови Савез, како би град могао да помогне по питању финансирања. Градоначелница је истакла да ће ове године обићи сва ватрогасна друштва, како би се видело у каквом су стању и на који начин им се може системски и у складу са правилима пружити подршка.

Како би изашла у сусрет потребама грађана са територије Сомбора, градоначелница ће наставити да обилази месне заједнице како у селима, тако и у граду Сомбору, прима грађане, слуша њихове захтеве и у складу са могућностима и процедурама помаже у решавању проблема.

This Post Has One Comment

  1. Zdravko Bogunovic

    Kada će se postaviti pitanje u vezi F. K. STANIŠIĆ u skupštini ćutite znači podržavate LOPOVLUK izađite pred građane Stanišića i recite ko stoji iza svega toga

Оставите одговор