ГРАЂАНИ ОДАБРАЛИ КОЈИ ПРОЈЕКТИ ЋЕ СЕ РЕАЛИЗОВАТИ НАРЕДНЕ ГОДИНЕ НОВЦЕМ ИЗ БУЏЕТА
ГРАЂАНИ ОДАБРАЛИ КОЈИ ПРОЈЕКТИ ЋЕ СЕ РЕАЛИЗОВАТИ НАРЕДНЕ ГОДИНЕ НОВЦЕМ ИЗ БУЏЕТА

Данас су објављени резултати гласања за пројекте који ће се реализовати средствима из градског буџета у току 2021. године. За предлоге у оквиру овогодишњег „Партиципативног буџетирања“ пристигло је укупно 5265 гласова, од којих је 512 неважећих гласова (није изабран ни један предлог пре потврде гласања), саоптштила је Градска управа.

Предлог који су грађани изгласали да се реализује у Месној заједници „Венац“ је појачавање јавне расвете у Улици краља Петра I за шта је пристигло 58 гласова.

У МЗ „Нова Селенча“ изабран је предлог изградње терена за шах на отвореном и „пет“ парка (парка за кућне љубимце) на простору код Амана, за шта је пристигло 324 гласа.

У МЗ „Селенча“ изабран је предлог за изгрању дечијег игралишта на Сонћанском путу, за шта је пристигло 55 гласова.

У МЗ „Стара Селенча“ изабран је предлог поправке крова на Дому културе на Буковцу, за шта је пристигло 201 глас.

У МЗ „Црвенка“ изабран је предлог уређења парка код Железничке станице, за шта је пристигло 224 гласова.

У МЗ „Млаке“ изабран је предлог реконструкције крова на згради Месне заједнице, за шта је пристигло 61 глас.

У МЗ „Горња Варош“ изабран је предлог за рушење објекта на углу Шикарског пута и Улице Николаја Шимића, за шта је пристигло 67 гласова.

У МЗ „Стапар“ изабран је предлог уређења фасаде и осветљења на згради Дома културе и сређивање дворишта, за шта је пристигло 181 глас.

У МЗ „Чонопља“ изабран је предлог изградње дечијег игралишта у центру села, за шта је пристигло 113 гласова.

У МЗ „Бездан“ изабран је предлог изградње терена за кошарку – мини баскет, за шта је пристигло 729 гласова.

У МЗ „Телечка“ изабран је предлог реконструкције санитарног чвора у мртвачници и изградња стаза на гробљу, за шта је пристигло 75 гласова.

У МЗ „Бачки Моноштор“ изабран је предлог уређења Дома културе – кречење фасаде и унутрашњости, за шта је пристигло 113 гласова.

У МЗ „Колут“ изабран је предлог уређења дечијег игралишта у Цигланској улици са постављањем осветљења, за шта је пристигло 59 гласова.

У МЗ „Растина“ изабран је предлог реконструкције фасаде на „Каштелу“, за шта је пристигло 16 гласова.

У МЗ „Алекса Шантић“ изабран је предлог изградње трим стаза код спортског центра за шта је пристигло 80 гласова.

У МЗ „Гаково“ изабран је предлог изградње пешачке стазе у Улици Блок 3, за шта је пристигло 33 гласова.

У МЗ „Кљајићево“ изабран је предлог изградње дечијег игралишта, за шта је пристигло 237 гласова.

У МЗ „Станишић“ изабран је предлог санације крова Дома културе, за шта је пристигло 423 гласа.

У МЗ „Риђица“ изабран је предлог уређења дворишта Дома културе и изградња дечијег игралишта у дворишту Дома, за шта је пристигло 86 гласова.

У МЗ „Бачки Брег“ изабран је предлог уређења јавне површине испред продавнице „Сунце“, за шта је пристигло 34 гласа.

У МЗ „Дорослово“ изабран је предлог санације моста на каналу ДТД у Дорослову, за шта је пристигло 48 гласова.

У МЗ „Светозар Милетић“ изабран је предлог изградње трибина на фудбалском терену, за шта је пристигло 84 гласа.

Члан Градског већа за област финансија и привреде Сава Дојић је рекао да ће доста пројеката моћи да се реализује путем градских јавних комуналних предузећа и да је у плану да се сви пројекти, осим оних који претходно захтевају израду пројектно-техничке документације, заврше током 2021. године.

  • Следећи корак је да службе из Градске управе изврше процену сваког од наведених пројеката, да добијемо коначну цифру и та цифра ће бити убачена у буџет за следећу годину. Предлог буџета морамо направити до 30. новембра, после следи јавна расправа од две недеље, тако да ће се буџет крајем децембра наћи пред одборницима Скупштине. Мислим да ћемо следеће године још повећати износ средстава о којима ће грађани одлучивати како ће се трошити из буџета Града, истакао је Дојић.

Бранислав Сворцан испред Радне групе за реализацију Акционог плана реформе пореза на имовину и спровођење „Партиципативног буџетирања“ је рекао да је овогодишње гласање укључено и у оквире обележавања „Европске недеље локалне демократије“.

  • Оно што је специфично везано за ово партиципативно буџетирање у односу на претходне године јесте да га спроводимо у оквиру Европске недеље локалне демократије, што је догађај који се први пут обележава у Републици Србији, у организацији Канцеларије савета Европе у Београду и Сталне конференције градова и општина, нагласио је Сворцан.

Оставите одговор