ГРАЂАНИ ОД САДА НЕПОШТОВАЊЕ ЕПИДЕМИОЛОШКИХ МЕРА МОГУ ПРИЈАВИТИ И ПУТЕМ „ВАЈБЕРА“
ГРАЂАНИ ОД САДА НЕПОШТОВАЊЕ ЕПИДЕМИОЛОШКИХ МЕРА МОГУ ПРИЈАВИТИ И ПУТЕМ „ВАЈБЕРА“

Министарство здравља је саопштило да је у функцији посебан број телефона 064/88 11 405 на који грађани преко апликације „Вајбер“ могу да пријаве непоштовање епидемиолошких мера, нарочито у угоститељским објектима и другим местима где се окупља већи број грађана.

У саопштењу се истиче да је тренутна епидемиолошка ситуација у земљи стабилна и резултат је понашања грађана који су показали да поштовањем мера епидемиолошка ситуација може да буде стављена под контролу. Међутим, сада када се епидемија корона вируса разбуктава у свим земљама региона и шире, ситуација и у Србији може да се промени и погорша, нарочито ако се има у виду да је последњих дана приметно опуштање грађана и слабљење поштовање епидемиолошких мера, упозоравају надлежних.

„Стога је ово преломни тренутак када се мере морају поштовати једнако као и претходних месеци, а пријава непоштовања епидемиолошких мера преко апликације Вајбер један је од начина да се задржи висок ниво примене и поштовања мера“, стоји у саопштењу Министарства здравља.

Оставите одговор