ГРАЂАНИ МОГУ ЕЛЕКТРОНСКИ ДА УПЛАТЕ НАКНАДЕ ЗА ЛИЧНА ДОКУМЕНТА И ДРУГЕ УСЛУГЕ МУП-а
ГРАЂАНИ МОГУ ЕЛЕКТРОНСКИ ДА УПЛАТЕ НАКНАДЕ ЗА ЛИЧНА ДОКУМЕНТА И ДРУГЕ УСЛУГЕ МУП-а

Грађани Србије од сада све уплате за више од 300 услуга које пружа Министарство унутрашњих послова везане за лична документа, али и друге услуге које пружа МУП могу да плате електронским путем, преко портала еУправа „Плати“, креирањем јединствене уплатнице, саопштио је МУП.

Услуга „Плати“ доступна је на адреси www.plati.euprava.gov.rs, као и на сајту Министарства унутрашњих послова www.mup.gov.rs у рубрици грађани – документа грађана.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин, који је у полицијској станици у Љермонтовљевој улици присуствовао презентацији те услуге, истакао је да је МУП први орган државне управе који је грађанима омогућио да таксе и накнаде за услуге које пружа МУП плате једноставно и лако, без чекања у редовима, електронским путем.

Вулин је навео да је ова нова е-услуга Министарства унутрашњих послова значајна не само за грађане, већ и за привреду и фирме.

Директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Михајло Јовановић истакао је да ће грађани врло једноставно моћи да плате услуге МУП путем интернета, е-банкинга, мобилних апликација и по први пут, приликом подношења захтева, неће морати да носе папирни доказ о уплати.

Јовановић и додао да ће се даље радити на томе да тај вид плаћања почну да користе и сви остали државни органи, указавши да ће успостављени систем бити од великог значаја за јавну управу, јер по први пут сваки налог добија свој јединствени позив на број, на основу кога се раскњижава сваки налог о уплати.

Услуга „Плати“ омогућиће грађанима да уместо попуњавања неколико уплатница, преко портала еУправе креирају јединствену уплатницу и услугу плате електронски Дина, Виза, Мастер и Маестро картицом и интегрисаним електронским банкарством.

Такође, уплату ће моћи да обаве и на шалтерима полицијских станица, а биће им омогућено и да са јединственом уплатницом коју су добили преко услуге „Плати“ плаћање обаве у банкама и поштама. (ФоНет)

Оставите одговор