ГРАДИ СЕ БИЦИКЛИСТИЧКА СТАЗА НА СТАПАРСКОМ ПУТУ, ВРЕДНОСТ РАДОВА 18 МИЛИОНА ДИНАРА
ГРАДИ СЕ БИЦИКЛИСТИЧКА СТАЗА НА СТАПАРСКОМ ПУТУ, ВРЕДНОСТ РАДОВА 18 МИЛИОНА ДИНАРА

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и чланови Градског већа Мирослав Ковачић и Сава Дојић обишли су данас радове на изградњи бициклистичке стазе на Стапарском путу.

Нова бициклистичка стаза гради се од раскрснице Стапарског пута и Венца Степе Степановића до раскрснице са Првомајским булеваром, у дужини од 806 метара и ширине два метра. Радове у вредности од 17.832.248,43 динара финансира Град Сомбор, а извођач је „Džimi commerce“ доо Пригревица са подизвођачем „Сигнал“ доо.

Градоначелник Ратковић је у изјави за медије истакао да локална самоуправа планира да настави са изградњом нових бициклистичких стаза у Сомбору.

  • Пре две године смо завршили анализу свих бициклистичких стаза, како постојећих, тако и могућност за изградњу нових бициклистичких стаза на територији града Сомбора. У сарадњи са Саобраћајном полицијом, установили смо најкритичније локације, где је било највише саобраћајних незгода са бициклистима и одлучили смо се да у овој години кренемо управо са изградњом ове деонице. У овој години пројектујемо и наставак ове бициклистичке стазе од Првомајског булевара до Вашаришта, а од Вашаришта до „Агросавеза“ имамо већ комплетно спремљену пројектно-техничку документацију, као и за Војвођанску улицу. Трудићемо се да сваке године изградимо бар по једну бициклистичку стазу, с обзиром да је Сомбор град бициклиста и да је свакако безбедност свих наших учесника у саобраћају, поготово бициклиста од апсолутног приоритета за све нас. Рок за извођење ових радова је 55 радних дана, очекујемо да ће радови бити изведени у року и да ће ова бициклистичка стаза користити свим Сомборцима, рекао је Ратковић.