ГРАД СОМБОР РАСПИСАО ЧЕТИРИ ЈАВНА КОНКУРСА УКУПНЕ ВРЕДНОСТИ 82,5 МИЛИОНА ДИНАРА
ГРАД СОМБОР РАСПИСАО ЧЕТИРИ ЈАВНА КОНКУРСА УКУПНЕ ВРЕДНОСТИ 82,5 МИЛИОНА ДИНАРА

Ове године из буџета Сомбора чак 64 милиона динара за спорт, 10 милиона динара за пројакате и манифестације у култури, 6 милиона динара за пројeкате и програме удружења из области социјалне и здравствене заштите и 2,5 милиона динара за реализацију ЛАП-а за децу.

Град Сомбор је расписао четири Јавна конкурса за финансирање и суфинансирање програма и пројеката у 2022. години.

Расписан је Јавни конкурс за суфинансирање програма у области спорта за 2022. годину, у оквиру којег ће спортским клубовима са територије нашег града бити подељено 64 милиона динара, од којих је 61 милион предвиђен за годишњи програм клубова а 3 милиона за стипендије најперспективнијих младих спортиста. Детаљније информације о конкурсу могу се погледати ОВДЕ.

Подсећамо да је град Сомбор за финансирање спорта прошле године из буџета определио 50 милиона динара, што је било за осам милиона више у односу на 2020. годину. Дакле, спортски клубови ће ове године из Градске касе добити чак 14 милиона динара више у односу на прошлу годину.

Напомињемо да је град 2021. године суфинансирао годишњи програм клубова у укупном износу од 47 милиона динара, а за стипендирање најперспективнијих младих спортиста издвојено је 3 милиона динара, као и ове године.

Актуелна је и Јавни конкурс за финансирање и суфинансирање пројeката и програма у удружења из области социјалне и здравствене заштите у 2022. години, за шта је из буџета издвојено 6 милиона динара. Детаљније информације о конкурсу могу се погледати ОВДЕ.

Град Сомбор је за Јавни конкурс за финансирање и суфинансирање програма, пројаката и манифестација у култури у 2022. години издвојио 10 милиона динара, а детаљније информације о конкурсу могу се погледати ОВДЕ.

Расписан је и Јавни конкурс за реализацију Локалног акционог плана за децу у 2022. години 2,5 милиона динара, а детаљније информације о конкурсу доступне су ОВДЕ.