ГРАД СОМБОР ОБЕЗБЕДИО СЕОСКЕ КУЋЕ ЗА ШЕСТ БРАЧНИХ ПАРОВА
ГРАД СОМБОР ОБЕЗБЕДИО СЕОСКЕ КУЋЕ ЗА ШЕСТ БРАЧНИХ ПАРОВА

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић јуче је потписала уговоре за доделу бесповратних средстава брачним паровима на територији града Сомбора за куповину сеоских кућа са окућницом.

Обраћајући се присутним брачним паровима, градоначелница је изразила задовољство што има прилику да младим људима који су се одважили да свој живот проведу у сеоским срединама подели кључеве њихових нових кућа.

  • Ово је једна од мера које град Сомбор спроводи у циљу промовисања мера популационе политике у сарадњи са Министарством које је задужено за ове мере. Сигурна сам да вам је познато да смо прошле године доделили осам кућа, установили смо сервис за подршку родитељству, који је прошле године подразумевао сервис за пеглање а ове године смо то проширили на сервис за прање и пеглање веша, јер се показао као веома успешан и користан за запослене мајке и жене, истакла је градоначелница.

Она је додала да је у оквиру мера популационе политике град направио још једно дечије игралиште, ове године те да се реконструише и вртић, али се прави и агро бизнис центар са жељом да се кроз разне едукације помогне породицама које на својим имањима желе да се баве бизнисом или пољопривредом.

  • Град Сомбор се одважио на примену ових мера, пре свега захваљујући одређеним мерама које је спроводила АП Војводина. Ту смо уочили да велики број наших суграђана има потребу да на овакав начин реши своје стамбено питање, али и да не могу сви да прођу на овим конкурсима. Сада је најважније да ви имате нови квалитетан животни простор који је само ваш и у коме се надам да ће те имати успешан и срећан брак и успешну и задовољну децу, која ће стасавати на територији града Сомбора, истакла је Душанка Голубовић.

Уговори за куповину сеоских кућа са окућницом и кључеви њиховог новог дома, уручени су Бранки и Марку Глигорић из Сомбора, Милошу и Милици Куриџа из Светозара Милетића, Небојши и Милици Баџа из Сомбора, Жељку и Светлани Катанић из Стапара, Дејану и Тањи Зобеница из Чонопље и Манету и Јелени Девић из Кљајићева

Кабинет Министарке без портфеља задуженог за демографију и популациону политику је, између осталог, одобрио средства за суфинансирање оправданих трошкова за ублажавање економске цене подизања детета кроз Програм стамбене подршке за изградњу и друге начине прибављања стамбеног простора за младе брачне парове и парове са више деце и Граду Сомбору одобрио средства у износу од 7.650,000,00 динара, а учешће Града Сомбора износи 1.350.000,00 динара.

Брачни парови су могли аплицирати само са једном пријавом, а висина тражених средстава није могла бити већа од 1.500.000,00 динара.

Потписивању уговора са брачним паровима поред градоначелнице Сомбора Душанке Голубовић, присуствовали су и њен заменик Антонио Ратковић, као и начелник одељења за друштвене делатности Невена Росић.

Оставите одговор