ГРАД СОМБОР ДОБИО ЗАХВАЛНИЦУ ПРВОГ ЦЕНТРА, ЗА ДОБРУ САРАДЊУ ТОКОМ ВАНРЕДНОГ СТАЊА
ГРАД СОМБОР ДОБИО ЗАХВАЛНИЦУ ПРВОГ ЦЕНТРА, ЗА ДОБРУ САРАДЊУ ТОКОМ ВАНРЕДНОГ СТАЊА

У знак захвалности за добру сарадњу и донације током трајања ванредног стања које било на снази због епидемије корона вируса, Први центар за обуку Војске Србије уручио је признања градовима, општинама и предузећима.

Захвалнице је доделио командант Првог центара за обуку Војске Србије потпуковник Радован Миладиновић, поручивши да је свака помоћ Првом центру била од великог значаја, јер је током ванредне ситуације, поред редовног задатка обуке војника на служењу војног рока, Први центар за обуку војске Србије био на првој линији одбране од ширења вируса, тако што је обезбеђивао болнице и геронтолошке центре у Западнобачком округу.

  • Први центар за обуку је током трајања вирусне инфекције извршавао бројне задатке у којима нам је велику помоћ пружио Град Сомбор, својим донацијама у виду средстава за личну заштиту. Нашим снагама обезбеђивали смо улаз у градску болницу и на тај начин, надам се дали допринос да епидемиолошка ситуација на територији Града Сомбора, конкретно у градској болници буде под контролом, рекао је потпуковник Миладиновић.

У име Града Сомбора захвалницу је примила командант Штаба за ванредне ситуације, градоначелница Душанка Голубовић, која је истакла да је током ванредне ситуације свако радио свој део посла, и да је добра комуникација и сарадња била пресудна да се све брзо превазиђе.

  • Ситуација је све време била контролисана и ни једног момента нисмо могли да се осећамо недовољно заштићено. Надам се да ће ова сарадња трајати и убудуће, да је ово за нас једно добро искуство. Добро је што смо га прошли заједнички и управо због тога је битно да се сарадња настави и у неким правцима које не можемо да предвидимо и да очекујемо. Управо из тог разлога да можемо брзо да одреагујемо, како у интересу свих оних који раде у нашим системима, тако и свих наших грађана и привреде, рекла је градоначелница.

Поред Града Сомбора, захвалнице за пружену помоћ уручене су и јавним комуналним предузећима из Сомбора, Апатина, Оџака, али и приватним предузећима из Апатина и Чонопље.

Оставите одговор