ГРАД ПОДЕЛИО 200 ДЕЧИЈИХ СЕДИШТА ЗА БИЦИКЛ
ГРАД ПОДЕЛИО 200 ДЕЧИЈИХ СЕДИШТА ЗА БИЦИКЛ

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и чланови савета за безбедност саобраћаја града Сомбора су свечано уручили 200 поклон седишта за вожњу деце бициклом, родитељима који су се пријавили на јавни позив који је расписао Град.

Ратковић је овом приликом нагласио да је од првог дана када је кренуо рад Савета за апсолутни приоритет постављена безбедост најмлађих учесника у саобраћају.

  • Прошле среде смо расписали конкурс и за два и по сата је дошло до 200-тог пријављеног. Имали смо 583 пријаве, што свакако показује да се ова мера показала као јако добра и да би ми као Савет требали у наредној години да ова средства мало и повећамо. За ову годину средства за ову акцију износе милион динара, а односе се на куповину 200 седишта за бициклисте, за флоресцентне тракице, које надам се да ће наши бициклисти користити, као и за куповину светала за бицикле. Прошле године смо исто имали ову акцију, а и тада је одазив био доста велик, казао је градоначелник Антонио Ратковић.

Градоначелник је најавио да ће се и у наредном периоду наставити акције Савета за безбедност саобраћаја, као што је уређење зона школа, опремање вртића, а да се већ следеће недеље очекује поставка четири брзинска дисплеја и почетак изградње нове бициклистичке стазе.

Милан Глумац, начелник Одељења саобраћајне полиције Полицијске управе у Сомбору истакао је да се током изучавања саобраћајних незгода дошло до закључка да су бициклисти најрањивији учесници у саобраћају, а самим тим и деца која се возе на истима.

  • Ова активност коју спроводи Град Сомбор и Савет за безбедност саобраћаја, која је свакако омасовљена и која је дала изузетне резултате, показује да смо успели у нашем науму, а то је да променимо свест учесника у саобраћају и да предузимамо све могуће мере безбедности, да и када дође до најтежих последица, да се оне сведу на минимум, рекао је Глумац.

Савет за безбедност саобраћаја Града Сомбора набавку седишта финансирао је преко наплате казни несавесним возачима на територији Града Сомбора, као што се финансирају све активности које Савет спроводи.