ГРАД ПОДЕЛИО 200 ДЕЧИЈИХ СЕДИШТА ЗА БИЦИКЛ
ГРАД ПОДЕЛИО 200 ДЕЧИЈИХ СЕДИШТА ЗА БИЦИКЛ

Чланови Савета за безбедност саобраћаја Града Сомбора (Савет) уручили су јуче 200 седишта за вожњу деце бициклом, која су додељена родитељима деце узраста од једне до пет година путем јавног позива.

Јавни позив трајао је од понедељка 1. јуна 2020. године до четвртка 4. јуна 2020. године. За то време пристигло је више од 600 пријава, а седишта су добили првих 200 пријављених који су испуњавали позивом тражене услове.

  • Други пут у току ове четири године расписали смо конкурс за поделу седишта за бицикле. Кренули смо прошле године и одазив је био јако велики. Прошле године је било 80 седишта, ове године смо повећали на 200. Могу рећи да је за три дана било преко 600 пријава, што нам говори да је ова мера изузетно добра и да је велика заинтересованост свих грађана Града Сомбора. Сигурно је да ћемо и у будућности наставити са овом мером и гледаћемо да у складу са нашим могућностима повећамо број седишта барем на 300, па да следеће године седиште добију и сви они родитељи који сада нису, рекао је председник Савета за безбедност саобраћаја, заменик градоначелнице Антонио Ратковић. Он је додао да је безбедност најмлађих учесника у саобраћају приоритет у раду овог Савета.

Уз седиште за вожњу деце бициклом, уручени су и катанац, звонце, светлосни сет и рефлектујући прслук, а ово је само једна од акција које Савет спроводи како би се постигао већи степен безбедности бициклиста у саобраћају.

Набавка седишта финансирана је преко наплате казни несавесним возачима на територији Града Сомбора, као што се финансирају и друге активности које Савет за безбедност саобраћаја Града Сомбора спроводи.

Оставите одговор