ГРАД ПОДЕЛИО 100 АУТО СЕДИШТА ЗА БЕБЕ, БИЋЕ ЈОШ ТОЛИКО! ДЕЛИЋЕ СЕ И ДЕЧИЈА СЕДИШТА ЗА БИЦИКЛ
ГРАД ПОДЕЛИО 100 АУТО СЕДИШТА ЗА БЕБЕ, БИЋЕ ЈОШ ТОЛИКО! ДЕЛИЋЕ СЕ И ДЕЧИЈА СЕДИШТА ЗА БИЦИКЛ

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и чланови Савета за безбедност саобраћаја града Сомбора уручили су данас поклоне у виду ауто седишта родитељима првих 100 беба које су рођене у 2021. години. Ово је пета година заредом како Град Сомбор дарује ауто седишта за безбедну вожњу најмлађих суграђана.

Додатних 100 седишта за превоз деце у аутомобилима биће додељено путем јавног позива, а моћи ће да се пријаве сви заинтересовани родитељи који су добили децу у 2020. и 2021 години, а нису добили седиште на поклон од града.

  • Савет за безбедност саобраћаја, када је конституисан у овом сазиву, одлучио је да ће апсолутни приоритет бити безбедност наших најмлађих учесника у саобраћају и зато смо се одлучили за ову лепу меру. Милион динара годишње се издваја за куповину ауто седишта и исто толико новца се усмери за куповину дечијих седишта за бицикле. Овај јавни позив ће бити расписан у мају или јуну, јер се прошле године акција показала као изванредна и хоћемо и да је наставимо и ове године, истакао је Ратковић.

Како је најављено, Савет за безбедност саобраћаја ће наставити са опремањем вртића у граду и насељеним местима, уређењем зона школе, поделом прварица, едукацијама предшколаца и школараца, а у плану за ову годину је и постављање два дисплеја са радаром за мерење брзине у зони вртића у Коњовићевој улици и у зони школе на Стапарском путу.

Средства којима се финансирају ове акције обезбеђена су од наплате казни несавесним возачима на територији Града Сомбора.