ГРАД ОБЈАВИО ДВА ЈАВНА ПОЗИВА ЗА ПОДСТИЦАЈ ПЧЕЛАРСТВА
ГРАД ОБЈАВИО ДВА ЈАВНА ПОЗИВА ЗА ПОДСТИЦАЈ ПЧЕЛАРСТВА

Град Сомбор је објавио два јавна позива намењена пољопривредним произвођачим који се баве узгојем пчела на територији Града Сомбора, са циљем да се подстакне развој и унапреди пчеларство, пчеларска производња и производња меда.

Први Конкурс је за набавку нових пчелињих кошница и намењен је регистрованим пољопривредним газдинствима са територије Града Сомбора која се баве узгојем пчела и производњом меда. Укупан износ средстава које је обезбедио Град Сомбор за ову намену износи 371.520,00 динара, а максималан износ бесповратних средстава по пријави износи 11.000,00 динара. Конкурс је отворен до утрошка средстава, а закључно са 15.08.2019. године.

Све детаље Конкурса за доделу средстава за набавку нових пчелињих кошницама пољопривредним произвођачима који се баве узгојем пчела на територији Града Сомбора у 2019. години и начин пријаве погледајте овде.

Други Конкурс је за развој пчеларства кроз набавкуових машина и опреме за унапређење пчеларске производње, а намењен је регистрованим пчеларским удружењима са територије Града Сомбора. За реализацију Конкурса град је издвојио средства у износу од 1.628.480,00 динара, што је и максималан износ по једној пријави. Конкурс је отворен до утрошка средстава, а закључно са 15.08.2019. године.

Све детаље Конкурса за доделу средстава за развој пчеларства на територији Града Сомбора у 2019. години и начин пријаве погледајтеовде.

Оставите одговор