ГРАД ОБЕЗБЕДИО СРЕДСТВА ЗА УЛАГАЊЕ У ПРОИЗВОДЊУ МЕДА И ОРГАНСКУ ПРОИЗВОДЊУ
ГРАД ОБЕЗБЕДИО СРЕДСТВА ЗА УЛАГАЊЕ У ПРОИЗВОДЊУ МЕДА И ОРГАНСКУ ПРОИЗВОДЊУ

На 166. седници Градског већа Града Сомбора, одржаној 15. јула 2019. године, којом је председавала градоначелница Душанка Голубовић, чланови Већа су усвојили 7 тачака дневног реда.

Између осталог, усвојени су предлог Закључка за обезбеђивање стручног надзора за реализацију пројекта санације и адаптације дечијег вртића „Невен“ у Коњовићевој улици и предлог Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за Град Сомбор за 2019. годину.

Доношењем Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за град Сомбор за 2019. годину распоређиваће се и извршиће се пласман средстава која су већ опредељена буџетом града Сомбора за 2019. годину, а на који је надлежно министарство дало сагласност.

Овај План подршке односи се првенствено на инвестирање у узгој пчела, производњу меда и органску производњу. Средствима у износу од 371.520,00 динара планирана је набавка око 70 кошница, 1.628.480,00 динара планирано је за набавку машине за израду сатних основа коју би сви чланови пољопривредних удружења без накнаде користили, а износ од 737.450,00 динара планиран је за финансирање набавке и куповине садног и семеног материјала дозвољеног за употребу у органској производњи на територији Града Сомбора за пољопривредна газдинства која су већ регистрована и сертификована као органски произвођачи.

Коришћење и расподела финансијских средстава опредељених Програмом подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за град Сомбор за 2019. годину вршиће се путем расписаних јавних конкурса за пољопривредне произвођаче са територије Града Сомбора.

Оставите одговор