ГРАД ОБЕЗБЕДИО ПОКЛОНЧИЋЕ ЗА БУДУЋЕ ЂАКЕ ПРВАКЕ
ГРАД ОБЕЗБЕДИО ПОКЛОНЧИЋЕ ЗА БУДУЋЕ ЂАКЕ ПРВАКЕ

Чланови Градског већа града Сомбора су на 53. седници разматрали дневни ред од 11 тачака.

Између осталог, на седници је донета одлука да ће Град Сомбор и на почетку ове школске године дочекати ђаке прваке, у свим основним школама на својој територији, са пригодним поклонима добродошлице у школске клупе. За те намене биће набављено 660 пакета, који ће се састојати од ранчића и школског прибора, а за куповину ових поклончића првацима град је из буџета издвојио 792.000 динара.

Градско веће је прихватило понуду Јавног комуналног предузећа „Простор“ за радове на изградњи пешачке стазе у парку код железничке станице, од амбуланте до Тениског клуба „Жак“, тако да ће овом предузећу из буџета града за овај посао бити исплаћено 855.002,40 динара без ПДВ-а, односно 1.026.002,88 динара са урачунатим ПДВ-ом. Стаза ће бити изграђена у оквиру комплетног уређења најстаријег сомборског парка, што је пројекат који су изабрали грађани Месне заједнице „Црвенка“ за реализацију у оквиру партиципативног буџетирања.

Чланови Градског већа усвојили су и предлог Одлуке о првим изменама и допунама одлуке о оснивању Историјског архива Сомбор. Ова одлука се доноси како би се ускладила са законским нормама и наћи ће се пред одборницима на некој од наредних седница Скупштине града.