ГРАД ИЗДВОЈИО ВИШЕ ОД 24 МИЛИОНА ЗА СУЗБИЈАЊЕ КОМАРАЦА И КРПЕЉА
ГРАД ИЗДВОЈИО ВИШЕ ОД 24 МИЛИОНА ЗА СУЗБИЈАЊЕ КОМАРАЦА И КРПЕЉА

Градско веће Града Сомбора одржало је 200. седницу којом је председавала градоначелница Душанка Голубовић, а на дневном реду је било 11 тачака. Чланови Градског већа су усвојили годишње програме за систематско сузбијање комараца и крпеља.

У оквиру Програма сузбијања крпеља на територији Града Сомбора у 2020. години вршиће се мониторинг бројности крпеља, сузбијање крпеља и припремни радови које ће изводити фирма „Огризовић Раде и синови – Орис“. Град Сомбор је за ову намену издвојио средства у износу од 1.000.000,00 динара.

Програм систематског сузбијања комараца на територији Града Сомбора у 2020. години обухвата сузбијање кућних комараца, биолошки третман ларви са земље, хемијски третман ларви са земље, биолошки третман ларви из ваздуха, третман одраслих комараца са земље, третман одраслих комараца из ваздуха, као и мониторинг и контролу ларви и одраслих комараца пре пре и после третмана. За систематско сузбијање комараца Град је издвојио средства у износу од 23.200.000,00 динара, а радове ће изводити фирме „Огризовић Раде и синови – Орис“ Сомбор и „Циклонизација“ д.о.о. Нови Сад.

Градско веће наложило је корисницима буџетских средстава да поступају по препорукама Министарства финансија Републике Србије и обуставе преузимање свих обавеза, осим обавеза везаних за набавку дезинфекционих средстава.

Оставите одговор