ГРАД ИЗДВОЈИО 2,7 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ПРОТИВГРАДНЕ РАКЕТЕ – ПРВА ЛИНИЈА ПРОТИВГРАДНЕ ЗАШТИТЕ СПРЕМНА
ГРАД ИЗДВОЈИО 2,7 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ПРОТИВГРАДНЕ РАКЕТЕ – ПРВА ЛИНИЈА ПРОТИВГРАДНЕ ЗАШТИТЕ СПРЕМНА

Састанак противградних стрелаца који делују на територији града Сомбора одржан је јуче у згради „Жупаније“. Представници Радарског центра „Бајша“ одржали су предавање за 46 стрелаца са 23 станице, а потом је уследио и лекарски преглед.

Ове године Град Сомбор је обезбедио 65 противградних ракета ПГР TRYAL Д-8 за противградну заштиту, које су 2. марта испоручене Републичком хидрометеоролошком заводу – Центру одбране од града: Радарски центар „Бајша“. Примопредаји су присуствовали представници Одељења за пољопривреду и заштиту животне средине Градске управе града Сомбора, Радарског центра „Бајша“ и представници добављача „Trayal korporacija“ ад Крушевац. За набавку противградних ракета град је издвојио 2.730.000,00 динара.

Када се последњој испоруци додају и ракете које су остале од прошле године, противградне станице на територији Сомбора тренутно располажу са 212 ракета, а очекује се још 6-9 ракета по станици од државе, тако да ће свака станица на почетку сезоне имати 12 комада, што према речима дипломираног метеоролога Радарског центра „Бајша“, Миодрага Стојановића представља оптималан број.

Миодраг Стојановић је истакао јако добру сарадњу коју Радарски центар има са Градом Сомбором.

  • Сомбор је увек налазио начин да нам помогне у раду, што се посебно односи на одржавање станица и налажење нових стрелаца. Овде сада раде све станице, свих 26 су активиране, рекао је Стојановић.

Он је додао да је прошле године на територији Сомбора било необично мало потребе за дејством

  • Сомбор обично пуца јако пуно дана и има јако пуно испаљених ракета, а прошле године испаљено је свега 43 комада из два дејства, 3. и 20. јуна, истакао је Стојановић и нагласио да прошле сезоне није било пријављене штете на сомборској територији.

Оставите одговор