ГРАД ФИНАНСИРАО ОБНОВУ РИМОКАТОЛИЧКЕ ЦРКВЕ У СОМБОРУ И ЧОНОПЉИ
ГРАД ФИНАНСИРАО ОБНОВУ РИМОКАТОЛИЧКЕ ЦРКВЕ У СОМБОРУ И ЧОНОПЉИ
  • Post category:Друштво

Град Сомбор је у буџету за 2021. годину издвојио средства за финансирање обнове верских објеката, а тренутно се изводе радови на две римокатоличке цркве. Реконструкција се обавља у цркви Пресветог тројства у Сомбору и Свих Светих у Чонопљи, а ове верске објекте је тим поводом посетио члан Градског већа за област националних мањина и сарадње са верским заједницама Силард Јанковић, заједно са деканом сомборског деканата Јосипом Штефковићем.

Црква Пресветог тројства у Сомбору добила је нове подове, а радови ће се наставити и у другим просторијама овог здања. Град Сомбор је ове радове финансирао са 2.000.000,00 динара, а жупник Јосип Пекановић је истакао да су нове плочице за поплочавање биране са великом пажњом, како би и функционално и естетски одговарале храму.

У цркви Свих Светих у Чонопљи ради се на поставци нове расвете и замени дотрајалих електричних инсталација. Унутрашњост храма биће осветљена са 40 нових рефлектора, што ће, према речима жупника Ласла Хајдуа, много значити за службе, а уз то, и спољашњост цркве ће бити осветљена са осам рефлектора. Град је и за ове радове издвојио 2.000.000,00 динара.