ГАСТРОНОМСКА ПОНУДА СОМБОРА НА САЈМУ ПИРОТСКЕ ПЕГЛАНЕ КОБАСИЦЕ
ГАСТРОНОМСКА ПОНУДА СОМБОРА НА САЈМУ ПИРОТСКЕ ПЕГЛАНЕ КОБАСИЦЕ

Протеклог викенда у Пироту је одржан осми по реду Сајам пиротске пеглане кобасице, на којем је Сомбор имао своје представнике. Пиротска хала „Кеј“ ове године окупила је 40 произвођача пеглане кобасице и 150 произвођача ракије, вина, сирева и меда, а према оценама организатора, ово је био најпосећенији сајам до сада.

Гастрономску и туристичку понуду Сомбора на осмом Сајму пеглане кобасице у Пироту представили су Газдинство „Стокућа“, Винарија „Станимировић“ Винарија „Врт“ из Риђице и Туристичка организација града Сомбора.

Посета Пироту послужила је представницима Града Сомбора, заменику градоначелнице Антонију Ратковићу и шефу Кабинета градоначелнице Љиљани Мирић, да разговарају о новим видовима сарадње.

Стручни жири изабрао је победника, а за најбољег произвођача пеглане кобасице изабран је Александар Џунић и његова екипа “Када падне први снег” који је другу годину за редом освојио ово ласкаво признање. Друго место са само 2 бода мање освојио је Милан Савић и екипа “ММ”, док је трећепласирана екипа “Козорог” на челу са Ненадом Златковићем.

Оставите одговор