ФОНДАЦИЈА ГИМНАЗИЈЕ „ВЕЉКО ПЕТРОВИЋ“, ЈЕДАН ОД НАЈВЕЋИХ ПРОМОТЕРА КУЛТУРЕ ДАВАЊА
ФОНДАЦИЈА ГИМНАЗИЈЕ „ВЕЉКО ПЕТРОВИЋ“, ЈЕДАН ОД НАЈВЕЋИХ ПРОМОТЕРА КУЛТУРЕ ДАВАЊА

Поводом реализације пројекта „Сомбор-то сам ја“, којим је Фондација Гимназије „Вељко Петровић“ из Сомбора аплицирала на конкурс „Славимо филантропију“ Фондације „Ане и Владе Дивац“, јуче је у Сали Регионалне привредне коморе (РПК) одржан састанак којем су присуствовали представници Фондације, директор и ученици Гимназије, представници РПК Сомбор, представници Града, привредници Сомбора и удружења грађана. Циљ овог конкурса је подршка локалним удружењима и фондацијама за реализацију локалних кампања са циљем промоције филантропије, културе давања и транспарентности међу грађанима и грађанкама у локалној заједници.

Жељко Митковски, пројектни менаџер Фондације „Ане и Владе Дивац“ рекао је да је главни циљ пројекта унапређење три различите области давања: развој филантропске инфраструктуре, унапређење законодавног оквира и промоција филантропије.

  • У оквиру ове треће области пројекта, расписали смо конкурс „Славимо филантропију“ и наши партнери из Фондације Гимназије „Вељко Петровић“ из Сомбора су одабрани на овом конкурсу, истакао је Митковски.

Фондација Гимназије „Вељко Петровић”, као један од три званична партнера Националног дана давања, на овај начин само је наставила са акцијама давања, које не само да значајно унапређују рад у школама, већ помажу ученике подстичући их тако на даљи труд и рад. Према речима др Ладислава Фекете, председника Управног одбора Фондације Гимназије „Вељко Петровић”, циљ конкретно овог пројекта је сакупљање новца за стипендирање талентованих ученика.

Представљању пројекта „Сомбор-то сам ја“ присуствовао је и члан Градског већа за област културе и образовања Немања Сарач који је истакао значај друштвене одговорности за заједницу.

  • Град Сомбор има одличну сарадњу са Фондацијом „Ана и Владе Дивац“ и Фондацијом Гимназије „Вељко Петровић“ Сомбор. Активности фондација су у складу са значајном традицијом Србије у области филантропије. Негујући солидарност и друштвено одговорно пословање јачамо нашу заједницу, а подршка младима, нарочито приликом школовања, јесте најодговорније улагање у нашу будућност, поручио је Сарач.

Оно што је такође истакнуто као важно, јесте увођење посебних картица, којима ће бити омогућена куповина са попустима, а од средстава прикупљених овим путем продајна места ће донирати минимум 1 одсто у локални фонд, како би се тај новац касније искористио за реализовање пројекта по избору грађана.

Оставите одговор