ФОНДАЦИЈА АНА И ВЛАДЕ ДИВАЦ ОБЕЗБЕДИЛА ПАКЕТЕ ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ СОМБОРЦЕ
ФОНДАЦИЈА АНА И ВЛАДЕ ДИВАЦ ОБЕЗБЕДИЛА ПАКЕТЕ ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ СОМБОРЦЕ

У организацији Фондације Ана и Владе Дивац и локалних партнера, организована је дистрибуција пакета помоћи за најугроженије становнике Сомбора.

Грађани Србије из осетљивих категорија посебно су погођени кризом изазваном коронавирусоми потребна им је додатна брига и подршка. Кроз пројекат „Помоћ најугроженијим суграђанима у борби са Ковидом 19“, обезбеђено је 10.000 породичних пакета са основним намирницама и хигијенским средствима, који ће бити подељени једнородитељским породицама, корисницима народних кухиња, вишечланим породицама, становницима нехигијенских насеља, породицама које брину о деци или одраслима са инвалидитетом, тепојединцима који живе и раде на улици. Пројекат реализује Фондација Ана и Владе Дивац у сарадњи са Групом 484 и уз подршку Амбасаде Краљевине Норвешке у Србији.

  • Почетком месеца започели смо поделу пакета за кориснике у седам градова Србије, прво овде у Сомбору, потом Лесковцу, Београду, Суботици, Чачку, Нишу, Лесковцу и Прокупљу. Поделу помоћи реализујемо са 58 локалних партнера – локалним институцијама, Црвеним крстом, удружењима грађана и волонтера, од којих су многи дугогодишњи сарадници Фондације и од којих смо добили велику подршку и информације о потребама грађана када је у питању расподела помоћи. Овом приликом желимо да се захвалимонашим партнерима на пројекту – Групи 484 и Амбасади Краљевине Норвешке у Србији, рекла је Ана Кошел, директорка Фондације Ана и Владе Дивац.

У Сомбору је подељено укупно 309 пакета за најугроженије грађане. Пакете су добиле породице деце са сметњама у развоју која похађају Школу за основно и средње образовање „Вук Караџић“, корисници Међуопштинског удружења слепих и слабовидих Сомбор и Апатин и удружење грађана Центар за развој заједнице Линк које је окупило кориснике слабијих примања и самохране родитеље.

  • Захваљујем се Фондацији Ана и Владе Дивац за донацију коју су поверили нашем удружењу као и за дивну сарадњу и подршку у виду хуманитарних пакета за велики број слепих и слабовидих чланова удружења са територије општина Сомбор и Апатин. Велика је срећа за удружење што је Фондација препознала потребу и позитивно одговорила на нашу молбу те смо у прилици да заједнички помогнемо 117 породица слепих у слабовидих лица, рекла је овом приликом Данијела Голубовић, секретар Удружења слепих и слабовидих Сомбор.

Циљ овог пројекта је помоћ породицамакоје живе на рубу или испод границе сиромаштва, а у отежавајућим околностима свакодневног живота, као што јебрига о болесном члану породице,незапосленост илигубитак посла. Пораст страха, депресије и неизвесности, услед пандемије Ковида 19, додатно отежавају живот ових породица. У току вишемесечне акције биће подељено укупно 10.000 пакета, а други циклус испоруке планиран је за почетак јула у местима где помоћ буде најпотребнија. Вредност пројекта „Помоћ најугроженијим суграђанима у борби са Ковидом 19“ износи 200.000 евра,а обезбедила их је Амбасада Краљевине Норвешке у Србији.

Оставите одговор