ФАКУЛТЕТИ СЕ ОТВАРАЈУ 15. МАЈА, ИСПИТНИ РОКОВИ УЗ СВЕ МЕРЕ ЗАШТИТЕ
ФАКУЛТЕТИ СЕ ОТВАРАЈУ 15. МАЈА, ИСПИТНИ РОКОВИ УЗ СВЕ МЕРЕ ЗАШТИТЕ

Високошколске установе почињу са радом 15. маја, уз поштовање превентивних мера. Није планирано класично одржавање предавања, већ се сва предавања завршaвају онлајн, у мају. Испитни рокови, почев од априлског, биће одржани уз све мере заштите.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, због различитих и у неким ситуацијама погрешних интерпретација у јавности, а у вези са активностима на нивоу високог образовања, обавештава:

• У склопу припрема за наставак академске школске године, високошколске установе ће кренути са радом од 15. 5. 2020. године, уз поштовање превентивних мера.

• Није планирано класично одржавање предавања, већ да се сва предавања завршaвају онлајн, у мају.

• Високошколске установе имају обавезу, да у складу са препорукама Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“, односно општим упутством за примену превентивних мера на универзитетима/факултетима, академијама струковних студија и високим школама везано за ковид 19, организују обавезе студената, тако да они буду у минималном броју присутни на високошколским установама и у студентским домовима, како би се обезбедило одржавање социјалне дистанце и придржавање свих осталих превентивних мера.

• На појединим високошколским установама (медицинским, техничким, природно-математичким…) биће неопходно одржавање практичних/лабораторијских вежби, чију ће динамику дефинисати сама високошколска установа.

• Сви студентски домови су дезинфиковани и спремни за пријем студената у малом броју и у складу са препорукама везаним за ковид 19.

• Испитни рокови, почев од априлског испитног рока, биће одржани уз све мере заштите. Министарство просвете, науке и технолошког развоја обезбедило је средства заштите за високошколске установе и студентске домове.

• Представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, о свим препорукама консултовали су се са КОНУС-ом, КАССС-ом, СКОНУС-ом, СКАССС. (РТС)

Оставите одговор