ФАБРИКА „ФИОРАНО“ ПОЧЕЛА СА РАДОМ – ПРЕДУЗЕТЕ СВЕ ЗАШТИТНЕ МЕРЕ
ФАБРИКА „ФИОРАНО“ ПОЧЕЛА СА РАДОМ – ПРЕДУЗЕТЕ СВЕ ЗАШТИТНЕ МЕРЕ

Након двонедељне обуставе рада, сомборска фабрика „Фиорано“ (Calzedonia група) данас је почела да ради. Од проглашења ванредног стања 15. марта, одлучили су да направе, како кажу, двонедељну добровољну и превентивну самоизолацију свих запослених.

Ово су урадили да би се утврдило здравствено стање сваког запосленог и добило на потребном времену око организације за спровођење заштитних мера које би примењивали приликом поновног покретања производње, објашњавају за РТВ надлежни у сомборском „Фиорану“.

„Запослени су позвани да се одазову на рад без претњи или услова. Нагласили смо да свако ко се не осећа сигурно у било којем погледу – не мора доћи. Запослени, којима посао допушта да раде од куће, на тај начин су и организовани. „Фиорано“ запошљава 1.700 радника, а од тога је 350 породиља. Закључили смо да је 1.350 активних радника, па су подељени у две фабрике Кула и Сомбор, а на три дела да би се смањила концентрација радника. Производња је организована у радном времену од 07 до 15 часова сваки други дан. На тај начин је остављено сваком запосленом следећи дан слободан, за обављање осталих неопходних обавеза по њих“, кажу у фабрици.

Компанија „Фиорано“ је направила 23.000 заштитних маски у првим данима појаве корона вируса, које је донирала болницама, полицији, царини и осталим важним институцијама.

„Наравно уз нашу регуларну производњу настављамо и са шивењем маски, а данас идемо у реализацију визира за заштиту лица па ако се покаже успешним, надамо се да ћемо развеселити наше здравствене раднике“, истичу за РТВ у „Фиорану“.

Додају да су зарад безбедног рада, по раднике предузели све заштитне мере:

„Урађена је дезинфекција спољашњег и унутрашњег простора натријум хипохлоридом, на улазу у фабрику се обавља дезинфекција како обуће тако и руку, а свакој групи је подељено дезинфекцијско средство за руке које могу употребљивати у сваком моменту. Такође, подељене су заштитне маске, а удаљеност између машина износи 1,5 метар, тако да је испоштован минималан размак. За наше запослене су на свим видним местима полепљена објашњења и упути о мерама и поступцима, којих се морају придржавати у оваквим ситуацијама: прати руке, не додиривати лице, држати неопходан размак… Знамо да је ово изузетно тешка ситуација за све нас, надајмо се да ће трајати што краће и да ће се завршити на најбољи начин по све нас“, закључују у фабрици „Фиорано“ Сомбор. (РТВ)

Оставите одговор