ЕВРОПСКА НЕДЕЉА СПОРТА #BeActive ПОЧЕЛА ПРОГРАМОМ „ПУТ ОКО ЕВРОПЕ“
default
ЕВРОПСКА НЕДЕЉА СПОРТА #BeActive ПОЧЕЛА ПРОГРАМОМ „ПУТ ОКО ЕВРОПЕ“
  • Post category:Друштво

Европска недеља спорта почела је данас у Сомбору програмом „Пут око Европе“ током ког су се школарци надметали у кошаркашким елементима.

У оквиру обележавања Европске недеље спорта коју организују Град Сомбор, Олимпијски комитет и Министарство омладине и спорта организоваће се бројне спортске активности, а члан Градског већа Антонија Нађ Косановић позвала је суграђане да се придруже централној манифестацији која је закакана за 27. септембар, на тргу Светог Ђорђа, са почетком у 10 часова.

„Циљ ове манифестације је да укључимо ширу популацију у спорт и физичке активности и подигнемо свест колико је битно да се сви бавимо спортом. Ове недеље ћемо организовати велики број физичких активности, организоваћемо јавни час рекреације, рукомета, одбојке, бициклистичку туру, јавни час фудбала, kajak4All – кајак за све, а 27. септембра ћемо организовати централну манифестацију где ће бити укључени сви који желе да буду део једне заиста лепе манифестације под називом Спортски микс где ћемо имати елементе јавног часа рекреације за жене, зумбе и фитнеса, плесне кораке и ту ће бити и Црвени крст са радионицама за децу, тако да су сви позвани да нам се придруже овде у 10 часова. Желимо да кроз забаву, кроз дружење, кроз уживање деци приближимо спорт и укључимо их у физичке активности у нади да ће они  остати у једној од спортских грана“, поручила је Нађ Косановић.

Европска недеља спорта покренута је од стране Европске комисије и обележава се у градовима широм Европе од 23. до 30. септембра.