ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ЗАПАДНОБАЧКОМ ОКРУГУ СЕ СТАБИЛИЗУЈЕ, СТИГЛЕ НОВЕ ДОЗЕ ВАКЦИНА
ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ЗАПАДНОБАЧКОМ ОКРУГУ СЕ СТАБИЛИЗУЈЕ, СТИГЛЕ НОВЕ ДОЗЕ ВАКЦИНА

У Завод за јавно здравље Сомбор стигло је нових 2.160 доза вакцине произвођача „Синофарм“ из Кине, потврдили су за РТВ у Заводу.

  • Наш Завод је за подручје Западнобачког округа до данас добио 5.760 доза вакцине произвођача „Синофарм“ из Кине. У последњој испоруци сомборски Дом здравља добио је 1.140 вакцина, Дом здравља Кула 360 доза, а здравствене установе у Апатину и Оџацима добиле су по 330 доза, изјавила је за РТВ др Татјана Медић, начелница епидемиологије у Заводу за јавно здравље Сомбор.

Она је напоменула да се епидемиолошка ситуација у округу стабилизује. У Сомбору тренутно има 311 инфицираних корона вирусом, у Кули 197, Апатину 77, а у Оџацима је ковид позитиван 71 пацијент.

Др Здравко Хлодик, начелник сомборске Ковид амбуланте задужен за координацију масовне имунизације у Сомбору каже да се масовна вакцинација грађана са подручја нашег града у Градској хали „Мостонга“ одвија без проблема и додаје да је све више заинтересованих.

  • На портал е-Управа за јучерашњи дан се пријавио 451 пацијент, а вакцинисане су 422 особе. Сви који желе да се вакцинишу биће позивани од стране сомборског позивног центра, а пацијенти долазе на десет минута и све мере су испоштоване, рекао је за РТВ др Хлодик.

Оставите одговор