„ЕНЕРГАНА“ ИНТЕНЗИВИРАЛА НАПЛАТУ ДУГОВАЊА! ЈАВНИ ИЗВРШИТЕЉИ СВЕ АКТИВНИЈИ
„ЕНЕРГАНА“ ИНТЕНЗИВИРАЛА НАПЛАТУ ДУГОВАЊА! ЈАВНИ ИЗВРШИТЕЉИ СВЕ АКТИВНИЈИ

Сомборска „Енергана“ обавља процесе рада не само у току грејне сезоне, него и у летњим месецима. Да би могла спремно да уђе у грејну сезону и својим корисницима обезбеди највиши ниво услуге, неопходно је да се изврше сви планирани ремонти. Припрема система за наредну грејну сезону подразумева ремонте на систему за производњу, као и на систему за дистрибуцију топлотне енергије. Одржавање система захтева новчана средства која ЈКП „Енергана“ Сомбор обезбеђује издавањем и наплаћивањем рачуна од стране својих корисника.

ЈКП „Енергана“ Сомбор је у више наврата обавештавала кориснике да изврше уплате по основу доспелих обавеза, како не би ушли у процес утужења и упућивања њихових предмета код јавних извршитеља.

  • Дуговања за испоруку топлотне енергије корисника система даљинског грејања се смањују, али недовољном брзином па смо интензивирали наплату нарочито код великих дужника. Обједињавањем предмета који су били код више извршитеља створени су услови да се дуг вишегодишњих дужника наплати и продајом непокретности. ЈКП „Енергана“ има обавезу, али и одговорност према корисницима који редовно извршавају своје обавезе, па ће се у наредном периоду потрудити да наплати своја потраживања од дужника путем јавних извршитеља – рекао је Александар Чорак, директор ЈКП „Енергана“ Сомбор.

Из овог предузећа апелују на кориснике даљинског система грејања да регулишу своја дуговања, јер ће „Енергана“ од 1. септембра, своја потраживања наплатити тужбама преко јавних извршитеља.

  • Морамо упозорити дужнике да трошкови извршења нису мали и крећу се од 5.000 до 10.000 динара по извршењу. Захваљујемо се свим корисницима који редовно измирују своје обавезе, а кориснике који имају проблем са исплатом дуга за топлотну енергију позивамо да се јаве у нашу управну зграду како би пронашли решење прихватљиво за обе стране – поручио је Чорак. (Сомборске новине)

Оставите одговор