ДУГОВАЊА КОРИСНИКА ПРЕМА „ЕНЕРГАНИ“ ПРЕКО 100 МИЛИОНА ДИНАРА! ПОТРАЖИВАЊА ЋЕ СЕ НАПЛАЋИВАТИ И ПРОДАЈОМ НЕКРЕТНИНА ДУЖНИКА
ДУГОВАЊА КОРИСНИКА ПРЕМА „ЕНЕРГАНИ“ ПРЕКО 100 МИЛИОНА ДИНАРА! ПОТРАЖИВАЊА ЋЕ СЕ НАПЛАЋИВАТИ И ПРОДАЈОМ НЕКРЕТНИНА ДУЖНИКА

Овогодишња грејна сезона, када је реч о даљинском систему грејања je званично окончана . Према Одлуци о снабдевању топлотном енергијом Града Сомбора, „грејна сезона, по правилу, почиње 15. октобра текуће године, а завршава се 15. априла наредне године. Изузетно, у периоду од 1. до 14. октобра, и од 16. априла до 6. маја, објекти ће се грејати у периоду када се у три узастопна дана у 21 час измери температура испод 12°C.” Због временских услова овог пролећа, радијатори су били загревани петнаестак дана дуже, и то углавном у јутарњим и вечерњим сатима.

  • Грејна сезона 2020/2021. године je протeкла без већих проблема. ЈКП „Енергана” већ годинама наплаћује грејање по утрошку и сва утрошена енергија ће бити наплаћена – рекао је Ђурађ Милановић, директор овог предузећа.

Снабдевање гасом и мазутом је, према његовим речима, било редовно, а „Енергана” је измиривала обавезе према својим добављачима.

Након завршетка грејне сезоне, у плану су улагања у топловодну мрежу, и то првенствено на оним деловима на којима су се појављивале хаварије.

Током грејне сезоне евидентирано је 12 хаварија и 1.242 интервенције на инсталацијама корисника. Екипе „Енергане“ су у најкраћем могућем року отклањале хаварије и тиме је обезбеђено континуирано снабдевање топлотном енергијом, истакао је Милановић.

Што се тиче дуговања корисника, он тврди да је негативни тренд заустављен и да су грађани Сомбора, углавном одговорни према својим обавезама, осим малог броја корисника.

  • Дуговања свих корисника су нешто изнад сто милиона динара. Најбитније је да је негативан тренд дуговања заустављен. Већ неколико година наплата ЈКП „Енергана“ је већа од 100 одсто, што значи да се полако измирују дугови из ранијих периода. Највећи дужници код физичких лица имају дуг преко милион динара, и сви су утужени преко јавних извршитеља, а застарелих дуговања нема. Трудићемо се да на све начине наплатимо наша потраживања, чак и продајом непокретности дужника, јер не можемо да дозволимо да редовне платише сносе терет неодговорних – истакао је Ђурађ Милановић. (Сомборске новине)

Оставите одговор