ДОСИТЕЈЕВЦИ СРЕБРНИ НА СПОРТСКИМ ИГРАМА МЛАДИХ У БЕОГРАДУ
ДОСИТЕЈЕВЦИ СРЕБРНИ НА СПОРТСКИМ ИГРАМА МЛАДИХ У БЕОГРАДУ

Од 24. до 26. јула 2019. године у Београду су одржане Спортске игре младих Србије. На државном првенству у игри „Две ватре“, екипа Основне школе „Доситеј Обрадовић“ из Сомбора под називом „Мали лавови“ је освојила дтуго место. Екипу су чинили ученици четвртих разреда у саставу: Деана Безбрадица, Саша Мајорош, Мрђан Бошковић, Лука Рајц, Михаило Поповић, Илијана Шолајић, Вељко Павловић, Јована Тркуља и Драган Мишковић, а водио их је учитељ Бранко Тиодоровић.

Спортске игре младих највећа су спортска манифестација за децу и омладину на овим просторима, чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства. Већ 23. годину, основци и средњошколци из Републике Хрватске, 9. година из Босне и Херцеговине и 6. година из Републике Србије потпуно бесплатно учествовују у такмичењима у десет спортских дисциплина, (мали фудбал, одбојка на песку, улични баскет, рукомет, одбојка, игра између две ватре, стони тенис, тенис, атлетика и шах). Игре су постале препознатљив бренд који се данас развија у земљама региона и највећа манифестација аматерског спорта у Европи призната од Међународног Олимпијског комитета.

Циљ Спортских игара младих је окупљање што већег броја деце и младих како би они на којима свет остаје, дружењем кроз спорт и забаву, заједно са младима из региона развијали своје друштвене вредности чиме би избегли бреме данашњице која у великој мери има негативни тренд дроге, насиља и свих врста интолеранције. Манифестација је регионалног нивоа и веома је важна, јер ово није обично такмичење, већ спајање деце региона.

Оставите одговор