ДОНАЦИЈАМА ПРОСЛАВЉЕНИХ СПОРТИСТА, СОМБОРСКА БОЛНИЦА ДОБИЛА ВРЕДНУ ОПРЕМУ
ДОНАЦИЈАМА ПРОСЛАВЉЕНИХ СПОРТИСТА, СОМБОРСКА БОЛНИЦА ДОБИЛА ВРЕДНУ ОПРЕМУ

Током пандемије Корона вируса многи људи добре воље помогли су и настављају да помажу Општој болници „Др Радивој Симоновић“ Сомбор, од најмањих донација до набавке значајне и скупе опреме. Менаџмент ове установе се захваљује свим људима који су на било који начин помогли сомборској болници, а надлежни напомињу да је најзначајнију донацију Општа болница Сомбор примила од прослављеног кошаркаша Николе Јокића и његове породице.

Набавком портабилног ултразвучног апарата „Logiq V-2“ произвођача „General Electric“ сомборска болница је добила могућност примене савремене, доказане методе ултразвука плућа за дијагностиковање и праћење пнеумоније изазване SARS-CoV-2 вирусом где је ултразвук, нарочито портабилни, нашао примену, пре свега као метода која је јефтина, брза, лако поновљива и без радијације.

Значајна употреба овог апарата биће и након окончања пандемије, јер Општа болница Сомбор наставља да користи уређај који је лако преносив и може имати примену у Служби за радиологију, на Одељењу за пријем, тријажу и збрињавање ургентних стања, у Ангио сали, на Одељењу за анестезију, реаниматологију, интензивну терапију…

„Поред наведног апарата, породица Јокић је донирала и заштитну опрему (заштитне маске, каљаче и капе), стоји у допису сомборске болнице.

Из ове установе напомињу да је фудбалер Милош Косановић донирао средства од којих је 583.332 динара припало Општој болници „Др Радивој Симоновић“ Сомбор, а тим новцем је купљено четири аспиратора „Aspeed Professional“ са две пумпе 1Л и видео ларингоскопа „VS-10“.

Оставите одговор