ДОМ КУЛТУРЕ У ГРАДИНИ СЕ РУШИ НА ИНИЦИЈАТИВУ ГРАЂАНА! ШКОЛА ЋЕ БИТИ РЕНОВИРАНА И ТО ЋЕ БИТИ МЕСТО ОКУПЉАЊА ГРАДИНАЦА
ДОМ КУЛТУРЕ У ГРАДИНИ СЕ РУШИ НА ИНИЦИЈАТИВУ ГРАЂАНА! ШКОЛА ЋЕ БИТИ РЕНОВИРАНА И ТО ЋЕ БИТИ МЕСТО ОКУПЉАЊА ГРАДИНАЦА
  • Post category:Друштво

На друштвеним мрежама ових дана су се појавиле фотографије на којима се виде радови на рушењу Дома културе у салашком насељу Градина. Обзиром да у јавности није било званичних информација о овоме, контактирали смо надлежне и од Локалне самоуправе смо добили допис који преносимо у целости:

До рушења објекта Дома културе у Градини дошло је на иницијативу грађана који живе у Градини и МЗ „Млаке“, с обзиром на стање у коме се објекат налази. Питање безбедности овог објекта покренуто је од стране грађана на састанку са градоначелницом Сомбора, који је уприличен у МЗ „Млаке“, у оквиру акције „Отворени дан“, која се спроводи сваке прве суботе у месецу у другој месној заједници.

Након увида на терену, с обзиром да се објекат дуги низ година није користио, закључено је да Дом културе у Градини није безбедан за употребу и да представља опасност за грађане. Град је на основу тога донео одлуку да се овај објекат сруши. Дана 6.12.2019. године расписана је јавна набавка за рушење објеката који су у веома лошем стању, а налазе се у власништву Града Сомбора (међу којима је и овај објекат у Градини).

План Града је да се овај простор где се налазио Дом културе у салашком насељу Градина уреди, а како би грађани имали место где би могли да спроводе активности, план је да се објекат Школе у Градини испројектује и обнови, како би се користио као Дом културе, с обзиром да је у много бољем стању, стоји у допису Локалне самоуправе.

Фото: Фејсбук