ДОДЕЉЕНО ЈОШ 100 АУТО СЕДИШТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ НАЈМЛАЂИХ СОМБОРАЦА
ДОДЕЉЕНО ЈОШ 100 АУТО СЕДИШТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ НАЈМЛАЂИХ СОМБОРАЦА

Представници Савета за безбедност саобраћаја Града Сомбора (Савет) уручили су јуче 100 ауто седишта за наше најмлађе суграђане, која су додељена путем јавног позива. Јавни позив је био намењен родитељима/старатељима деце рођене током 2019. и 2020. године који раније нису добили седиште на поклон од Савета.

Председник Савета за безбедност саобраћаја, заменик градоначелнице Антонио Ратковић овом приликом истакао је да је безбедност најмлађих учесника у саобраћају приоритет.

  • Ово је друга подела ауто седишта у 2020. години. Пре месец дана поделили смо седишта за првих 100 беба рођених у 2020. години. Након тога смо расписали јавни позив како би могли да се пријаве родитељи деце која су рођена у 2019. и 2020. години, а који у претходним конкурсима нису добили седиште, тако да смо све те родитеље укључили у наш програм поделе ауто седишта. Ово је већ четврта година како је Савет за безбедност саобраћаја почео са поделом и од првих 20 седишта (колико је било додељено 2017. године) данас имамо ситуацију да делимо 200 седишта. Надам се да ћемо у будућности Савет моћи да обезбеди ауто седишта за сву децу рођену током једне календарске године. За који дан нас очекује и подела седишта за бицикл. Прошле године смо поделили 80 седишта, ове године делимо 200. Циљ Савета за безбедност саобраћаја је пре свега брига за наше најмлађе учеснике у саобраћају и тиме ћемо се и даље руководити, изјавио је Ратковић.

Савет за безбедност саобраћаја града Сомбора набавку ауто седишта финансирао је преко наплате казни несавесним возачима на територији Града Сомбора, као што се финансирају и друге активности које Савет спроводи.

Ово је четврта година заредом како Савет поклања ауто седишта, почевши од 2017. године када је додељено 20 седишта за прве бебе које су рођене те године, 2018. године ауто седишта је добило 80 прворођених беба, 2019. године 100, а ове године поред 100 прворођених беба, први пут је додељено још 100 ауто седишта путем јавног позива.

Оставите одговор