ДОДЕЉЕНИ УГОВОРИ О СТИПЕНДИРАЊУ НАЈПЕРСПЕКТИВНИЈИМ СОМБОРСКИМ СПОРТИСТИМА
ДОДЕЉЕНИ УГОВОРИ О СТИПЕНДИРАЊУ НАЈПЕРСПЕКТИВНИЈИМ СОМБОРСКИМ СПОРТИСТИМА

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић је свечано уручио уговоре о стипендирању најперспективнијим сомборским спортистима.

Сомбор је преко Конкурса за спорт за 2021. годину доделио 28 стипендија и то: 12 кадетских у износу од 8 хиљада динара, 7 јуниорских у износу од 9 хиљада и 9 сениорских у износу од 10 хиљада динара месечно.

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић обративши се спортистима истакао је да ће заједнички напори допринети да Сомбор на спортској мапи буде препознат као лидер.

  • То је само један делић од укупних издвајања за спорт на годишњем нивоу. Наиме, у буџету за ову годину смо за спорт и омладину определили укупно 172 милиона динара. Тим средствима ће бити финансирани спортски клубови, програми Спортског савеза, програми у области школског спорта, затим, финансираћемо набавку справа и друге опреме за вежбање и тренажне процесе, а значајна средства ћемо уложити у објекте и побољшање инфраструктурних услова за одвијање спортских активности, тренинга и такмичења. Наравно, све ово чинимо јер имамо очекивања од вас спортиста да својим резултатима оправдате заједничке напоре свих нас и да Сомбор на спортској мапи буде и познат и препознат као лидер. Сигуран сам да ћете вредно тренирати и испунити наша очекивања, а у прилог томе су и чињенице које се тичу ваших прошлогодишњих резултата који су вас определили да данас будемо заједно на овом месту поводом доделе уговора о стипендирању најперспективнијих спортиста, поручио је Ратковић спортистима.