ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ
ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ

Црвени крст Сомбор је у великој сали Градске куће уприличио свечано уручивање признања за добровољне даваоце крви који су у током 2019. године остварили неко од јубиларних давања течности која живот значи.

Почасни председник Црвеног крста Сомбор прим. др Милан Зобеница је истакао да је крв и поред свог напретка медицине и других открића још увек незамењива, и нагласио да се не може произвести, већ се може добити само добровољним давалаштвом.

Директорка Завода за трансфузију крви Војводине прим. др Сања Богдановић захвалила се и честитала онима који су више пута дали крв, као и онима који су остварили јубиларни број давања и који су примили признање за тај хумани чин. Она је напоменула да је њихово мало некоме значило много.

Председница Комисије за добровољно давалаштво крви Црвеног крста Сомбор и Црвеног крста Војводине, др Марија Гутовић је рекла да је прошле године у Сомбору било око 2.000 пријављених давалаца и да је свако четврто давање крви било давање крви од стране жена. Она је истакла да радује податак да је свако шесто/седмо давање крви било прво давање и да је тако велик број нових давалаца крви изузетно велики успех, јер ко је дошао да да крв први пут углавном и наставља да буде добровољни давалац.

Испред Града Сомбора добровољним даваоцима крви се захвалио члан Градског већа за област здравства и социјалне заштите др Далибор Форгић.

  • Желим да вам се захвалим у име Града Сомбора што одвајате своје време и несебично дајете део себе некоме кога и не познајете. Можда нисте ни свесни колико сте помогли људима и колико сте живота спасили. Хвала вам на томе и честитам вам. Наставите тако и мотивишите и друге да буду племенити као и ви, рекао је др Форгић.

Признања су уручена добровољним даваоцима крви који су у 2019. години остварили 35., 50. и 75. давање крви, а додељене су и захвалнице Основној школи „Никола Вукићевић“ и Средњој економској школи, за мотивисање ученика да учествују на конкурсу „Крв живот значи“.

Оставите одговор