ДОБРА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА НОРМАЛИЗУЈЕ ЖИВОТ У СОМБОРУ
ДОБРА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА НОРМАЛИЗУЈЕ ЖИВОТ У СОМБОРУ

Добра епидемијска ситуација вратила је живахност на улице Сомбора, у којем је 37 оболелих од корона вируса, али и грађане жељне спортске рекреације на жељене активности, док се од 11. јуна најављује рад градског отвореног базена за грађане. Уколико се настави овако добар тренд са испод 100 инфицираних за очекивати је укидање ванредне ситуације у Сомбору и околини. И у осталим местима је значајан пад оболелих, кажу у Заводу за јавно здравље, где наводе да је у Апатину само 8 оболелих, у Оџацима 11, док је у Кули 16 заражених. У Западнобачком округу је имунизовано 43.000 грађана.

Релаксирајуће мере и те како пријају пријају грађанима, а све је више оних који се враћају у сале за рекреацију и вежбање. Надлежни града Сомбора кажу да ће спортске манифестације бити могуће тек након укидања ванредне ситуације, што би могло бити за десетак дана, ако број оболелих од корона вирса и даље буде испод 100 инфицираних.

  • Рекреација за жене недавно је почела у граду и шест насељених места. Надамо се да ћемо у наредном периоду вратити у наш град спортске манифестације, а Сомбор је познат по њима, нарочито због више деце која су заступљена. Најлепше је радити са децом и најлепше их је видети када тренирају и учествују у разним манифестацијама. Ако времнски услови дозволе, отворени базен би требао почети са радом 11. јуна, каже Антонија Нађ Косановић, градска већница за спорт, децу и омладину.

Охрабрују и подаци из сомборске Ковид амбуланте, у којој је за седам дана било само три позитивна случаја на Коивд -19.

  • До сада смо дали преко 55.000 доза вакцина, прву дозу је примило 46 одсто одраслог становништа, а ревакцинисано је 39 одсто становништва. Очекујем да ћемо крајем следеће недеље доћи на неких 45 одсто потпуно ванцинисаних, а до 21. јуна на 50 одсто, рекао је Др Здравко Хлодик, координатор за масовну имунизацију.

Пункт за масовну имунизацију у спортској хали „Мостонга“ ће од 14. јуна бити премештен на затворени базен, због реконструкције расвете за коју је покрајински Секретаријат за спорт издвојио преко 8.000.000 динара, а радно време Ковид амбуланте је од 9 до 17 часова. (РТВ)

Видео прилог можете погледати ОВДЕ.

Оставите одговор